Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Krittinen tiheys

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kansainvälisten asekauppiaiden jäljillä ollut YK:n huume- ja rikostoimiston asiantuntija murhataan levottomassa Sudanissa. Tämän kuumapäinen suomalaiskollega Leo Kara ryhtyy tutkimaan ystävänsä kuolemaa. Diplomatia ei ole Karan vahvuuksia, joten hän joutuu heti hankaluuksiin häntä epäilevän Sudanin turvallisuuspalvelun kanssa.

YK saa lisää lunta tupaan, kun sen Keniassa sijaitsevaan päämajaan tehdään ohjusisku, jossa käytetään aivan uudenlaista ohjustekniikkaa. Iskujen uhataan jatkuvan, jos iskun tekijöiden vaatimuksiin ei suostuta Tapauksen saa selvitettäväkseen Britannian tiedustelupalvelu SIS, ja pian paljastuu, että murha ja ohjusisku kytkeytyvät toisiinsa. Myös Kara selvittelee YK:n nimissä tapahtumia, jotka vievät hänet Suomeen. Onko Suomi kuitenkaan niin puhtoinen ja korruptiosta vapaa maa kuin aina luullaan? Mikä yhteys suomalaisilla teollisuusyrityksillä on ohjusiskuun? Entä mitä on salaperäisen venäläisyhtiön Sibirtekin taustalla?

Kriittinen tiheys on vauhdikas ja koukuttava kansainvälinen jännityskirja. Se on ensimmäinen osa Taavi Soininvaaran neliosaista romaanisarjaa, jossa pureudutaan kansainväliseen asekauppaan ja korruptioon. Supon Arto Ratamo on saanut antaa tilaa Soininvaaran uudelle sankarille Leo Karalle ja tätä auttavalle juristi Kati Soisalolle. Aikaisemmista kirjoista tuttu Jussi Ketonen vilahtaa tosin pienessä sivuosassa. Kirjan loppu tarjoaa ratkaisuja mutta jättää myös paljastumattomia salaisuuksia seuraavia kirjoja varten.

– Matti Järvinen (Sanojen aika)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

468

Kieli