Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Muumipapan urotyöt

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Muumipapan muistelmissa vakaasta perheenisästä kuoriutuu seikkailija, joka jo nuorena ottaa kohtalon omiin käpäliinsä karkaamalla löytölasten kodista. Tarinasta selviää myös, miten pieni merenvahasta valmistettu raitiovaunu päätyi salongin peilin alle, ja miten Muumipappa kohtasi Muumipeikon äidin. Klassikkotarinan suomennoksen on tarkistanut Päivi Kivelä vuonna 2010. (BTJ)

- - -

Tässä kirjassa Muumipappa itse kertoo muumikansan varhaisemmista vaiheista, niistä ajoista, jolloin hän ja Nuuskamuikkusen ja Nipsun isät elivät myrskyisää nuoruuttaan. Kaihomielisesti ja reippaasti värittäen hän muistelee seikkailuretkiä, joita toverukset tekivät Merenhuiskeella, herra Fredriksonin mainiolla talolaivalla, pelottavaa hemulin tätiä, jonka tahmatassut pyyhkäisivät mennessään, arkajalkaista ja äreää drontti Edvardia, Laittomien siirtokuntaa, kauhujen saaren kummitusta ja sitä unohtumatonta syysyötä, jolloin Muumipappa pelasti suloisen, punastelevan haaksirikkoisen Muumimamman meren armoilta.

Muumipappa kirjoittaa muistelmansa. Hän kuvaa nurjaa lapsuuttaan ja myrskyisiä nuoruusvuosiaan. Lopussa Muumipappa "koskettelee kevyellä tassulla dramaattista kohtaamistaan Muumipeikon äidin kanssa."

- - -

Rakastetut muumiklassikot kauniissa uudistetussa sarja-asussa.

Muumipapan muistelmat kertovat huimista seikkailuista ennen elämää Muumilaaksossa.

Muumipapan muistelmissa tutusta perheenisästä kuoriutuu seikkailija, joka jo nuorena ottaa kohtalon omiin käpäliinsä karkaamalla löytölasten kodista.

Kaihomielisesti ja reippaasti värittäen Muumipappa muistelee aikoja, jolloin hän ja Nuuskamuikkusen ja Nipsun isät elivät myrskyisää nuoruuttaan: seikkailuretkiä joita toverukset tekivät Merenhuiskeella, pelottavaa Hemulin tätiä jonka tahmatassut pyyhkäisivät mennessään, arkajalkaista ja äreää drontti Edvardia, Laittomien siirtokuntaa, kauhujen saaren kummitusta - ja sitä unohtumatonta syysyötä, jolloin Muumipappa pelasti suloisen haaksirikkoutuneen Muumimamman meren armoilta.

(WOY, 2018)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
143
Kustantaja
Ilmestymisaika
Sivumäärä
173
Kustantaja
Kääntäjä
Lisätietoja
Alkuteos julkaistu ruotsiksi myös nimellä: Muminpappans memoarer.
Suomenkielisen laitoksen ensimmäinen painos ilmestynyt 1968.
Suomennoksen tarkistus WSOY 2018.
Sarjamerkintä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
131
Kustantaja
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
158
Kustantaja
Ilmestymisaika
Sivumäärä
165
Kustantaja
Osana julkaisua