Marjamiehen muistelmia

Tyyppi

tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Marjamiehen muistelmien pääosassa ovat maisema ja luonto ja niitä havainnoiva ihminen. Jalo Heikkinen kuvaa sitä, miten hänen suhteensa luontoon on syntynyt ja miksi se on hänelle niin tärkeä. Hän vie lukijan luontomatkoille paitsi Suomussalmelle ja muualle Suomeen, myös Ruotsiin ja Keski-Eurooppaan.
Marjoilla on tässä kirjassa tärkeä merkitys. Ne ovat tarinoita ja kuvauksia yhdistävä tekijä. "Miksi marjastaminen on eräkirjallisuudessa lähes unohdettu?" Jalo Heikkinen kysyy, "Muusta eränkäynnistä on kehittynyt kokonainen kirjallisuuden laji, vaikka metsästäjiä ja kalastajia on vähemmän kuin marjastajia."
"Olen kirjoittanut 'Marjamiehen muistelmat' oikeastaan yleisön toivomuksesta. Kirjani 'Maalaistarinoita' sai myönteisen vastaanoton, ja kirjan painos myytiin pian loppuun. Lukijat ovat kertoneet kaipaavansa lisää samankaltaista tekstiä. Tässä olevat aiheet eivät ole jättäneet minua rauhaan, ei myöskään muoto tai kirjan rakenne, jota olen kokeillut aiemmin jo kolmasti. Soisin sen viimein onnistuvan niin, että olisin itse siihen tyytyväinen. Tämän kirjan pohjimmainen kudelma on viitteellinen omaelämäkerta", Jalo Heikkinen mainitsee.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

218