Genesis

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Genesis on Ensimmäinen Mooseksen kirja kuvakertomuksena. Albumin kuvitus on leimallista Crumbia, ih­mishahmot reheviä ja Jumala ankara, vanhatestamen­tillinen auktoriteetti. Kriitikoiden ylistämä Genesis ampaisi myyntitilastojen kärkeen Yhdysvalloissa ja Ranskassa heti ilmestyttyään syksyllä 2009.

Genesis-albumi alkaa maailman luomisesta ja käsit­telee niin vedenpaisumuksen, Sodoman ja Gomorran vaiheet kuin Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin tarinat. Tyyliltään Genesistä on luonnehdittu maltilliseksi ver­rattuna Crumbin räiskyvimpiin albumeihin, ja tyyli­valinta pyrkiikin ohjaamaan lukijan Ensimmäisen Mooseksen kirjan eriskummallisten tarinoiden äärel­le. ”Genesiksestä ei tarvinnut tehdä satiiria. Tarina on niin outo itsessään”, totesi Crumb lehdistötilaisuu­dessa.

Tiukan katolisen kasvatuksen saanut mutta mur­rosiässä vakaumuksensa kyseenalaistanut Crumb kertoo, että kuvittamis-ajatuksen taustalla oli kiin­nostus muinaisista kulttuureista kertoviin tarinoi­hin, niitä Ensimmäinen Mooseksen kirja on tulvil­laan. Agnostikoksi tunnustautuva Crumb näkeekin Raamatun ihmisten sanana, myyttikokoelmana.

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

207

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

216

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

Raamatun tekstit vuosien 1933 ja 1992 suomennoksista; esipuheen ja kommentaarin suomennos: Jaakko Launimaa.

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika