Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Karoliina ja lentävä reppu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Karoliina Paju on nyt koululainen! Vilkkaalla tytöllä löytyy taas vauhtia ja puhetta niin, että välillä paikallaan istuminen ja viittaaminenkin unohtuvat. Eka B-luokalta löytyy myös ehkä maailman pontevin tyttö, Tytti, jonka jutut ovat vielä hurjempia kuin Karoliinalla. Tyttöjen temput tuovat taatusti vipinää sekä koko luokan että opettajan koulupäiviin.

(LiiSa/Okariino)

- - -

Karoliina on ollut aina reipas, sanavalmis ja liikkuva tyttö. Tarhakaveri Lin, hillitty ja pikkuvanha, on tasoitellut Karoliinan pahimpia töyssyjä. Esikoulussa Karoliinan sisätossut ja luistimet villiintyivät itsestään ja nyt koulussa, ekaluokalla Karoliinan on ihan mahdotonta pysyä paikallaan koko tuntia. Karoliinan on pakko käydä välillä kokeilemassa, onnistuuko ”liukumalla lukemaan” paremmin lattialla luistellen kuin pulpetissa istuen. Opettaja pysäyttää Karoliinan lukuharjoitukset, ohjaa takaisin pulpettiin ja kehottaa aloittamaan aapisen alusta kuten muutkin. Mutta aapinen on hurjan paksu. Entä jos Karoliina ei opi ikinä lukemaan? Luokkakaveri Tytti on lukenut aapisen jo kannesta kanteen. ”Eipä ollut hääppöinen kirja”, ilmoittaa Tytti.

Karoliinan koulunalkuun sisältyy monta muutakin huolta, eihän mitään odota ja pelkää yhtaikaa ja yhtä paljon kuin ekaluokan alkua. Tytti on vielä pontevampi kuin Karoliina ja uskaltaa laukoa totuuksia jopa rehtorille. Tytti haluaa olla Karoliinan paras kaveri. Kuinkahan tarhakaveri Lin mahtaa siihen suhtautua? Reppukin tuottaa murhetta Karoliinalle, tai oikeastaan se on Linin reppu, vaaleanpunainen, ihan uusi, kirjailtu... Karoliinan ruudullinen, serkulta peritty vanha reppu näyttää aika surkealta sen rinnalla. Ihmekös tuo, että Karoliinan reppu villiintyy tunnin lopussa ja poukkoilee ympäri luokkahuonetta. Onneksi kiltti, vaikkakin vähän väsynyt opettaja käy kesyttämässä Karoliinan repun: ”- Yritäpä reppu kulta rauhoittua. Lukuvuosi on vasta alussa.”

- Marjatta Yamamoto/ Sanojen aika
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

88

Kieli

Sarjamerkintä