Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Rahkasammal

Aikalaisarvio
Arvosteleva Kirjaluettelo oli Kouluhallituksen vuosina 1922-88 (vuosina 1908-21 alan järjestöjen) julkaisema lehti, joka sisälsi kirjastojen kirjanvalinnan tueksi tarkoitettuja lyhyitä arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista. Sitä jaettiin Kirjastolehden liitteenä.
Teoksen kuvailutiedot
Ilmestynyt numerossa
4/1980
Teosarvio
Irma Telkin runojen perustana on pitkään sairastaneen näkökulma elämään: toisaalta oma sairaus ja kapinointi, henkilökohtainen uskonnollinen kokemus ja ilo pienistä, arkisista asioista, toisaalta paikoin terävätkin havainnot kanssaihmisistä ja erityisesti heidän suhtautumisestaan potilaaseen ja sairauteen. Paitsi sivusuuntaan ihmiseltä ihmiselle - runojen viesti kulkee myös "vertikaalisessa" tasossa, kirjoittajan henkilökohtaisena Jumala-yhteytenä. - Kokonaisuutena kokoelma on kuitenkin vielä hajanainen ja epätasainen eikä sellaisena saavuta tarpeellista kantovoimaa. Osa runoista on julkaistu aiemmin vammaisten runoantologiassa "Pisaroita".