Hentinen, Kimmo F.

On sama kuin

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat

Ammatti

Luottamustehtävät ja jäsenyydet

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Maakunta-alue

Teokset

Tyyppi

runokokoelmat

Tyyppi

runokokoelmat

Tyyppi

runokokoelmat

Tyyppi

runokokoelmat

Tyyppi

runokokoelmat

Tyyppi

runokokoelmat

Elämäkertatietoa

Henkilötiedot

Kimmo F. Hentinen syntyi 23.3.1970 Espoossa, nykyinen kotipaikka on Porvoo.
Koulutus: yo (1988), Kymenlaakson kansanopisto, graafinen suunnittelu (1989-1990), Oriveden opiston sanataidekurssi 4kk (1990), Jamilahden kansanopiston kirjoittajakurssi (1993-1994).
Ohjaajana Porvoon Taidetehtaan kirjoittajakurssilla (1998, 1999)
Perhesuhteet: naimaton
Harrastukset: harras tuska

Ajatuksia kirjailijan työstä

"Ensimmäinen kirjallinen työni? Vakavasti ottaen esikoisteokseni, mutta toki lapsuudessani toimitin perhepiirissä sanomalehteä ja kirjoitin läjäpäin erilaisia seikkailutarinoita sekä piirsin sarjakuvalehtiä. Aikuisiän kynnyksellä kiinnostuin kaunokirjallisuudesta ja tarkoituksenani oli kirjoittaa romaani. Runot eivät tuolloin kiinnostaneet lainkaan, ellei rocklyriikkaa lasketa mukaan. Kirjoittelin proosapätkiä ja ajatelmia, jotka pikkuhiljaa muuttuivatkin yhä enemmän runojen näköisiksi. Vaikka tämä muutos tapahtui suhteellisen huomaamatta, oli myöhempi "runoilijaksi kypsyminen" tietoista ja tiivistyi Suureen Päätökseen: Olen Runoilija! Kirjoittamisen muotoa tärkeämpää oli se, millä silmillä maailmaa tarkasteli ja koki. Kypsyminen toki jatkui ja toivottavasti jatkuu yhä."

Jotakin omakohtaista

"Kun olin pikkulapsi, ja äitini odotti odottamistaan ensimmäistä sanaani, huomasi hän yht’äkkiä, että tuo pentuhan puhuu kokonaisia lauseita, mutta ilman konsonantteja. Esim. "iä ei öii" tarkoitti: "isä meni töihin". Tämä äitini kertoma asia lähtökohtana kirjoitin joskus 1993 tai 1994 seuraavan, poikkeuksellisen biografisen runon "VOKALISTI" : Ennen kuin osasin sanoa sanaakaan,/ puhuin täydellisiä lauseita,/ mutta ilman konsonantteja./ Nyt osaan kaikki kirjaimet,/ ja minua ymmärretään/ vielä vähemmän.

Runo on julkaistu kokoelmassa Satamieli (2000) ja se voidaan tietenkin ymmärtää myös vertauskuvallisesti, mutta idea syntyi em. asiasta."

Ajatuksia kotikaupungista

"Olen asunut täysi-ikäiseksi yhdessä ja samassa talossa Espoossa, mutta sen jälkeen olen vaihtanut tiuhaan paikkakuntaa, ja osoitteeni on muuttunut 15 kertaa. Porvooseen muutin Kouvolasta viisi vuotta sitten (keväällä 1997), tämä onkin ensimmäinen kerta, kun olen kunnolla asettunut jonnekin. Porvoon kauneus (etenkin vanhat talot, kujat ja puut) tänne alun perin houkutteli, kuten monet muutkin, ja se vireän taide/kulttuurielämän ohella on yhä tärkeää. Täysin kotonaan tällainen "oman tiensä kulkija" tuskin tuntee olevansa missään, mutta se kuuluu asiaan."
/Lähde: Itä-Uudenmaan kotiseutukirjailijat

Kirjailijan tuotantoon liittyvää lisätietoa

Suon uros, iso runous palindromikalenteri 2001

Allakan akalla allakalla : 66 palindromia 33:een Juhla-/teemapäivään. Kirjailijanimellä Kimmo F. Hex. Omakustanne 2012

Lisäksi runoja on julkaistu kirjallisuuslehdissä ja parissa antologiassa, niitä on sävelletty musiikiksi useampaankin otteeseen, sekä nähty tauluina Tiia Lahdelman valokuvien kera näyttelyssä Kivikasvot & uunipuut (Kouvola-talo, kulttuuritoimiston galleria 1997, Liljendalin kirjasto 1997, Bar Mary, Porvoo 1998)