Hobb, Robin

Kirjailijan muu nimi

Ogden, Margaret

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Ammatti

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Teokset

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Elämäkertatietoa

Yhdysvaltalainen Robin Hobb (s. 1952) on yksi tämän hetken tunnetuimpia ja rakastetuimpia fantasiakirjailijoita. Hänen teoksiaan on käännetty yli kymmenelle kielelle.

Hobb, oikealta nimeltään Margaret (Megan) Lindholm Ogden, aloitti uransa kirjoittamalla lasten lehtiin nimellä Megan Lindholm. Hän otti kirjailijanimen Robin Hobb ryhtyessään kirjoittamaan fantasiatarinaa, joka poikkesi hänen aikaisemmasta tuotannostaan.

Tästä fantasiatarinasta syntyi hänen läpimurtoteoksensa, kolmiosainen Näkijän taru -sarja, joka käsittelee kuninkaan salamurhaajan FitzUljaan seikkailuja ja kasvua aikuiseksi.

Hobbin Lordi Kultainen -sarja on jatkoa Näkijän tarulle. Sarjan ensimmäinen teos Narrin matka ilmestyi suomeksi vuonna 2003.

Hobb on kirjoittanut myös trilogian The Liveship Traders, joka sijoittuu samaan maailmaan kuin Näkijän taru ja Kultainen Lordi.

Hobbin kirjoitustyylille ominaisia piirteitä ovat kuvailevuus, tarkkanäköisyys ja realistisuus, vaikka hänen teoksensa ovat selkeästi fantasiaa lohikäärmeineen ja keskiaikaisine maailmoineen. Hobbin yksityiskohtainen ja paneutuva tapa käsitellä esimerkiksi nuoren miehen kasvutarinaa ja eläinten ajatusmaailmaa on kerännyt ihailua ja arvostusta ympäri maailmaa.

Hobb asuu perheineen Tacomassa, Washingtonin osavaltiossa.

(Otava)

Lähteitä ja viittauksia

Ulkomaisia fantasiakirjailijoita. Toim. Vesa Sisättö. BTJ, 2003.