Marinina, Alexandra

Kirjailijan muu nimi

Marinina, Aleksandra

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Koulutus tai tutkinto

Ammatti

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Teokset

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Elämäkertatietoa

Venäläinen kirjailija Alexandra Marinina (oik. Marina Aleksejeva) syntyi 16.7.1957 Lvovissa. Hänen isänsä oli etsivä ja äiti on oikeustieteen tohtori. Perhe asui Leningradissa, josta muutti Moskovaan 1971. Marinina kävi englanninkielistä koulua ja opiskeli Rimski-Korsakovin musiikkikoulussa. Hän valmistui Moskovan valtion yliopistosta 1979 ja väitteli oikeustieteen tohtoriksi 1986.

Alexandra Marinina on tehnyt pitkän uran Neuvostoliiton ja Venäjän sisäministeriössä. Hän oli kohonnut miliisin everstiluutnantin arvoon erotessaan tehtävästään jaostopäällikkönä Moskovan oikeustieteellisessä instituutissa 1998.

Nykyisin vapaana kirjailijana työskentelevä Marinina on julkaissut lukuisia rikosromaaneja. Hänen esikoisromaaninsa ilmestyi vuonna 1992. Marinina valittiin Vuoden kirjailijaksi Moskovan kirjamessuilla 1998. Hänen kirjojensa yhteispainosmäärä pelkästään Venäjällä on pitkälti yli 20 miljoonaa. Niitä on käännetty yli 20 kielelle, mm. espanjaksi, italiaksi, japaniksi hollanniksi, kiinaksi, ranskaksi, ruotsiksi ja saksaksi.

Alexandra Marinina on julkaissut yli kaksikymmentä rikosromaania, joiden päähenkilö on Moskovan miliisissä työskentelevä rikostutkija Anastasia Kamenskaja.

(Otava)