Issakainen, Milja

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Maakunta-alue

Teokset

Tyyppi

romaanit

Elämäkertatietoa

Luonnehdinta

Heinävedellä asuva Milja Issakainen on eläkkeellä oleva diakonissa-sairaanhoitaja. Vasta myöhemmällä iällä solmitun avioliiton myötä hän lähti tarkastelemaan elämäänsä uusista lähtökohdista. Herkästi ja lämmöllä hän kuvaa teksteissään aikuisen naisen rakkautta sekä ihmiselämän syviä iloja ja suruja.


Faktaa

Milja Issakainen syntyi pienviljelijäperheeseen Nilsiässä 1930. Hän kävi keskikoulun Helsingissä Kallion yhteiskoulussa. Sen jälkeen hän opiskeli Kotisisaropistossa ja myöhemmin vielä Sisälähetysseuran Diakonissalaitoksella, josta valmistui diakonissa-sairaanhoitajaksi. Diakonissana hän toimi kolmekymmentä vuotta. Eläkkeelle jäätyään hän avioitui iäkkään maanviljelijän kanssa.


Kirjailijaura

Kirjoittamisen Milja Issakainen aloitti vasta eläkeikäisenä. Hän luki erityisesti runoja ja kävi Valamon kirjoittajakursseilla. Hänen kirjallisena tukihenkilönään on toiminut Eira Hernberg. Uskonnolla ja kristillisellä elämänkatsomuksella on merkittävä sija Milja Issakaisen elämäkerrallisissa teoksissa. Ihmiskuvauksessaan hän pyrkii ennen kaikkea aitouteen ja rehellisyyteen. Vakava sairaus hankaloittaa Milja Issakaisen kirjailijauran jatkumista.

(Etelä-Savon kirjailijat)

Kirjailijan tuotantoon liittyvää lisätietoa

Pienviljelijän tytär. Omaelämäkerta. Omakustanne 2004.

Palvelemaan kutsuttu. Omaelämäkerta. Omakustanne 2005.

Ihmisen ikävä. Rakastuneen päiväkirjamerkintöjä. Kustannus Oy Arkki 2007.

Ihmisen iltapäivä. Omaelämäkerrallinen teos. Pilot-kustannus 2008.

Palvelun polkuja. Omaelämäkerrallinen teos. Omakustanne 2009.