Pérez-Reverte, Arturo

Kuvatiedoston lataaminen

Photograph information

Kuva: Like

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Ammatti

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Teokset

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Elämäkertatietoa

Arturo Pérez-Reverte (s.1951 Cartagenassa) on Espanjan näkyvimpiä ja kohutuimpia nykykirjailijoita, bestsellerlistojen kärkitilojen haltija Espanjassa, Ranskassa, Saksassa, sekä useissa Latinalaisen Amerikan maissa. Hänen teoksiaan on julkaistu yli 30 maassa ja käännetty tähän mennessä 19 kielelle.

Ennen ryhtymistään päätoimiseksi kirjailijaksi Pérez-Reverte työskenteli 21 vuotta toimittajana. Näistä yhdeksän hän toimi erikoisasiantuntijana Espanjan television uutisille erikoisalanaan terrorismiin, asekauppaan ja aseellisiin konflikteihin liittyvät ilmiöt.

Pérez-Reverte on saanut lukuisia palkintoja. Ranskalainen Lire-lehti on valinnut hänet kymmenen parhaan kirjailijan joukkoon, New York Times Book Review valitsi Flaamilaisen taulun ilmestymisvuotensa viiden parhaan käännöskirjan joukkoon ja Ruotsin jännityskirjallisuuden Akatemia vuoden käännösdekkariksi. Yhdeksäs portti sai Tanskassa Pelle Rosenkratz -palkinnon vuonna 1995 ja 1997 New York Times Book Review valitsi sen vuoden kirjat -listalleen. Myös Suomen Dekkariseura antoi teokselle kunniakirjan. Pérez-Reverten romaanien pohjalta on tehty useita elokuvia.

Pérez-Reverten loistokas kirjailijan ura sai arvoisensa käänteen, kun hänet valittiin vuonna 2003 Espanjan kuninkaallisen taideakatemian kaikkien aikojen nuorimmaksi jäseneksi.

Paitsi dekkareistaan – esimerkiksi vanhojen kirjojen ympärille kietoutuva Yhdeksäs portti ja taideaiheinen Flaamilainen taulu – Pérez-Reverte tunnetaan seikkailusarjastaan Kapteeni Alatriste.

(Like)

Lähteitä ja viittauksia

Historiallisen romaanin taitajia, 2. Nummelin, Halme, Polvinen. BTJ, 2011.
Eurooppalaisia jännityskirjailijoita. Toim. Juri Nummelin. BTJ, 2007.