Hakamies, Heikki

Kirjailijan muu nimi

Hakamies, Heikki Kaarlo Kalevi

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Opiskelupaikkakunta tai -paikkakunnat

Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Maakunta-alue

Teokset

Tyyppi

romaanit

Elämäkertatietoa

Hauska sattumus…
"Kirjoitin esikoisromaaniani ja korjasin oikovedoksia, kun poikani –silloin 11-vuotias – kysyi: Isä, mitä sinä teet? –Minä kirjoitan romaania. –Onko se samanlainen kuin Stephen Kingin kirjat? –Ei ihan. (Pienen miettimisen jälkeen hän kysyy): - Saatko sinä siitä kirjasta yhtä paljon rahaa…?"

Ajatuksia kotimaakunnasta
"Itä-Uusimaa merkitsee minulle vanhaa kulttuurimaisemaa, jonka keskellä on hyvä elää maaseudun rauhassa Ruuhka-Suomen tuntumassa, kuitenkin siitä mukavasti syrjässä."

Jotakin omakohtaista

Mielikirjailija?
"Pidän monista kirjailijoista, suosin klassikkoja erit. venäl. kirjallisuutta (luin venäjää yliopistossa). Dostojevski ja Tsehov, Maupassant ovat niitä, joiden pariin hakeudun yhä uudestaan. Eräs suosikkini on Graham Greene, joka yhdistää ns. "viihteellisyyden" elämän tärkeisiin peruskysymyksiin. Pidän myös Krossista, joka mielestäni ansaitsisi Nobelin. Suomalaista kirjallisuutta luen laaja-alaisesti."

Lempisäveltäjäni?
Mozart

Suosikkielokuvani?
Rainer Werner Fassbinder: Veronika Vossin kaipuu

Mitä pelkäsit pienenä?
"Halkovajaan menemistä, sieltä piti hakea keittiöpuita, ja matkalla (vaja sijaitsi kahdenkymmenen metrin päässä kotitalostamme) vaani monta vaaraa.

Pohdintaa kirjailijantyöstä
"Ensimmäinen kirjallinen työni oli novelli "Elomme vaelluksen keskitiessä" kokoelmassa "Kuusi kertomusta" (julkaisija Pienkirjallisuusyhdistys PYY). Lapsena ja nuorena en ollut mitenkään innokas kirjoittaja. Toden teolla ryhdyin kirjoittamaan vasta noin kolmikymppisenä. Silloin minusta alkoi tuntua, ettei kirjoittamiselle ole vaihtoehtoa; se on osa selviytymistä ja jopa hengissä pysymistä (kuulostaa dramaattiselta, mutta on silti kohdallani totta). Kirjoittamista on verrattu terapeuttiseen kokemukseen, tämä pitää paikkansa. Erona tavanomaiseen terapiaistuntoon on se, että kun edellisessä potilas tarvitsee terapeuttia päästäkseen nousemaan mielensä syvyyksistä, "kirjoittamisterapiassa" kirjoittaja tekee saman työn itse, tarvitsematta toisen apua.

Miten kirjoitan?
Olen grafomaani, kirjoitan miltei jatkuvasti, aina kun voin. Laadin pieniä luonnoksia, kirjoitan muistilehtiöön tilannekuvia, hahmotelmia, ja niiden perusteella "ensimmäisen version" (sotkuisia rivejä, paljon ylipyyhittyjä sanoja, ainoastaan minä pystyn lukemaan omaa tekstiäni). Sitten kirjoitan toisen version koneella, sen jälkeen kaiken vielä kolmanteen kertaan. Silloin teksti on yleensä saavuttanut hahmon, joka alkaa kelvata itselleni.

Mitä haluan välittää lukijoille?
Uusia ajatuksia, uutta näkökulmaa merkilliseen mysteeriin, jota kutsutaan elämäksi."
/Lähde: Itä-Uudenmaan kotiseutukirjailijat.
Heikki Kaarlo Kalevi Hakamies syntyi 20.7.1952 Juuassa.
Nykyinen kotipaikka on Askola.
Koulutus: Teol.kand, HuK
Ammatti: Askolan kirkkoherra, papinvirassa eri seurakunnissa, toiminut myös kansalaisopistojen ym. kieltenopettajana. Aloitti työnsä 30.04.2007 Porvoon suomalaisen seurakunnan kirkkoherrana ”iloisella, toivorikkaalla ja nöyrällä mielellä”.
Perhe: Vaimo Ritva (s. –51), lapset Antti (s. –85) ja Kristiina (s. –91)
Harrastukset: lukeminen, musiikki, erit. laulu