Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vierinkivi

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Vierinkivi on yksinkertaisen kaunis, ihmistä syvältä mittaava romaani, joka kertoo kahden erilaisen elämänmuodon kohtaamisesta Kiinan suurella Jangtse-joella. Nuori amerikkalainen insinööri matkustaa neljänkymmenen lautturin vetämässä džonkissa pitkin rauhatonta Jagtsea, kohti Kiinana sydäntä. Hänet on lähetetty etsimään Suuresta Joesta sopiva kohta mahtavan padon rakentamista varten. Hän toteuttaa tämän tehtävänsä, vaikka suunnitelma sitten todetaankin epäkäytännölliseksi. Mutta merkittävämpää on se, mitä amerikkalaisessa tapahtuu. Hän kokee muutoksen, näkee idän ja lännen jännitteen, tuntee muinaisen idän ikiajat samana pysyneen maailmantunteen siirtyneen omaan ylimieliseen olemukseensa. Hän ymmärtää tuskan ja toivon, Elämän.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Minusta tuli insinööri. Tieni johti vesivoimalaitosten pariin, ja kun joitakin vuosia myöhemmin olin vielä nuori patojen tarkastaja suuren urakointiliikkeen palveluksessa, minut valittiin lähtemään Kiinaan ja tukimaan Jangtsejokea, jota kiinalaiset kutsuvat ”Suureksi”. Tehtävänäni oli ottaa selvää, kannattiko yhtiömme yrittää myydä Kiinan hallitukselle joen kuuluisia rotkolaaksoja varten tarkoitettua suurta voimalaitossuunnitelmaa.
Tämä tapahtui puoli elinikäni sitten; sekä vuosisata että minä elimme kaksikymmenlukua. Olimme molemmat silloin vielä nuoria ja varmoja itsestämme.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

162

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

151

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika