Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kultainen sarvi

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Unohtumaton, elämältä tuoksuva matka menneeseen aikaan ja elämänmuotoon, rakkaudella kuvattuun vanhaan Konstantinopoliin. Kirja, joka uhkuu lämpöä ja kaiken kattavaa huumoria.

Loksandra, kirjailijan äidinäiti, syntyi Konstantinopolissa ”kirotun sulttaanin Abdul Medzdin aikana”, eli pitkän elämänsä kaupungin kreikkalaiskortteleissa ja kuoli – onnekseen – vuonna 1914, ennen uuden aikakauden alkua.
Tutustumme Loksandraan hänen ollessaan kolmissakymmenissä: hän on hoitanut isänsä hautaan ja sisaruksensa aikuisiksi, nyt hän vihdoinkin voi mennä naimisiin Dimitros, nelilapsinen leskimies, tilaa naimakauppojen välittäjältä hyväsydämisen, terveen ja kunnollisen naisen, joka on hyvä ruoanlaittaja ja – jos mahdollista – täyteläinen. Hänelle löydetään Loksandra ja DImitros saa mitä on tilannutkin, saa paljon enemmänkin: hänen osakseen lankeaa elämän yltäkylläisyys …Suotta hän ei häiden edellä nähnyt unessa Loksandran kädessä runsaudensarvea, herkkuja pursuavaa.
Eikä Loksandra ravitse vain lähimmäistensä ruumista, vaan myös henkeä: hän on tarmokas, elämäniloa uhkuva emo ja suvun johtonainen, jonka pontevat toimet kanssaihmisten parhaaksi ovat välistä liiankin pontevia, mutta pohjimmiltaan parantavia kuin Baluklin Neitsyt Marian ihmeitätekevän lähteen vesi.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

kreikkalaisen naisen tarina

Ilmestymisaika

Sivumäärä

224

Kieli

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli