Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kirkas

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Syyskuussa 2003 amerikkalainen taikuri David Blaine asettuu Thamesin viereen ripustettuun läpinäkyvään laatikkoon paastoamaan. Entinen opiskelija ja nykyinen ajelehtija Adair käy töissä laatikon lähistöllä, ja pikkuhiljaa taikurin analysoimisesta tulee hänen lempipuuhansa.

Taikuri kiinnostaa monia muitakin. Ja häpeilemätön Adair käyttää tilaisuutta hyväkseen. Hän iskee performanssia ihmettelemään tulleita tyttöjä. Sitten hän kohtaa Aphran, joka kerää käytettyjä kenkiä.

Kirkas – Läpinäkyvä romaani kertoo illuusioista, itsepetoksesta, maineesta ja nälästä. Se ruotii nykyelämän kummallisuuksia suupielet naurussa ja kyynelet silmäkulmissa. Läpinäkyvään laatikkoon asettunut paastoava taikuri on kuin peili, johon ihmiset voivat heijastaa itseään tai jota he voivat arvostella.

Yhtäältä kaikki on kristallinkirkasta niin kuin nälkää näkevän taiteilijan pleksilaatikko tai sitten mikään ei ole sitä miltä näyttää.

Barkerin tekstin energia ja rytmi muistuttavat romaanin tapahtumamiljöön Lontoon katujen vilskettä. Kielellinen taituruus ja sanonnan kirkkaus valaisevat tätä kirjallista taikapeiliä.
(Gummerus)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Alanimeke

läpinäkyvä romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

326

Kieli

Kääntäjä

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä