Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nancy

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Nancyn ja Sidin riipaiseva rakkaustarina

Nancy on äidin näkökulmasta kerrottu tositarina, joka päättyi 70-luvun loppupuolella murhenäytelmään ja sensaatiolehtien otsikoihin. Nancy nousi kuuluisuuteen Sex Pistols -yhtyeen basistin Sid Viciousin tyttöystävänä. Mediassa Nancy nähtiin epätoivoisena bändärinä ja narkkarina.

Nancyn äidin tuskasta syntynyt kirja on tarina itsetuhoon pyrkivästä nuoresta tytöstä. Lisäksi se on puolustuspuheenvuoro niiden vanhempien puolesta, joilla on vaikeita lapsia. Nancyn käytöksessä oli jo nuorena väkivaltaisia piirteitä. Vaikka hän menestyi koulussa, hänet erotettiin väkivaltaisuuden vuoksi. Teini-ikäisenä hän sekaantui huumeisiin. Ongelmien taustalla oli oletettavasti lääkäreiltä huomaamatta jäänyt skitsofrenia.
(Gummerus)
Alkukieli
Tekstinäyte
Toimittaja olivat tulleet takaisin.
Heitä tungeksi meidän kuistillamme ja he levittäytyivät nurmikollekin, he rupattelivat keskenään ja tuuppivat toisiaan, jotta olisivat päässeet mahdollisimman lähelle ovea. Siellä oli valokuvaajia ja tv-kuvaajia, oli mikrofoneja ja nauhureita ja lamppuja. Joku soitti ovikelloa ja piti peukaloaan ovikellolla niin, että se soi ja soi ja soi vieden minun huomioni kokonaan ja vaatien minua tekemään jotakin. Mieheni Frank oli jo lähtenyt töihin, mutta naapuritaloissa oltiin vielä kotona. Naapurit luovivat rinnakkain pysäköityjen autojen ohi ja kurottivat kaulaansa nähdäkseen, mitä meillä taas oli meneillään.
Show oli taas alkanut.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Nimi
Ilmestymisaika
Sivumäärä
380
Kustantaja
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
437
Kustantaja
Kääntäjä