Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nancy

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Nancyn ja Sidin riipaiseva rakkaustarina

Nancy on äidin näkökulmasta kerrottu tositarina, joka päättyi 70-luvun loppupuolella murhenäytelmään ja sensaatiolehtien otsikoihin. Nancy nousi kuuluisuuteen Sex Pistols -yhtyeen basistin Sid Viciousin tyttöystävänä. Mediassa Nancy nähtiin epätoivoisena bändärinä ja narkkarina.

Nancyn äidin tuskasta syntynyt kirja on tarina itsetuhoon pyrkivästä nuoresta tytöstä. Lisäksi se on puolustuspuheenvuoro niiden vanhempien puolesta, joilla on vaikeita lapsia. Nancyn käytöksessä oli jo nuorena väkivaltaisia piirteitä. Vaikka hän menestyi koulussa, hänet erotettiin väkivaltaisuuden vuoksi. Teini-ikäisenä hän sekaantui huumeisiin. Ongelmien taustalla oli oletettavasti lääkäreiltä huomaamatta jäänyt skitsofrenia.
(Gummerus)

Tekstinäyte

Toimittaja olivat tulleet takaisin.
Heitä tungeksi meidän kuistillamme ja he levittäytyivät nurmikollekin, he rupattelivat keskenään ja tuuppivat toisiaan, jotta olisivat päässeet mahdollisimman lähelle ovea. Siellä oli valokuvaajia ja tv-kuvaajia, oli mikrofoneja ja nauhureita ja lamppuja. Joku soitti ovikelloa ja piti peukaloaan ovikellolla niin, että se soi ja soi ja soi vieden minun huomioni kokonaan ja vaatien minua tekemään jotakin. Mieheni Frank oli jo lähtenyt töihin, mutta naapuritaloissa oltiin vielä kotona. Naapurit luovivat rinnakkain pysäköityjen autojen ohi ja kurottivat kaulaansa nähdäkseen, mitä meillä taas oli meneillään.
Show oli taas alkanut.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

380

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

437

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä