Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Säätiö veitsen terällä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Ensimmäisen Säätiön perustamisesta on kulunut 498 vuotta. Muulin toiminta on pysäytetty, hänet on nujerrettu, ja Säätiö on voimansa huipulla. Mutta psykohistorioitsija Hari Seldoni haamu, hänen odottamaton näyttäytymisensä holografikuvana, herättää epäilyksiä Golan Trevizen mielessä, ja nuori poliitikko esittää Selvonin suunnitelmaan kohdistuvan epäilyksensä avoimesti valtuuston kokouksessa. Pormestari Harla Branno kostaa tämän röyhkeyden: Trevize tuomitaan maanpakoon, matkalle avaruuteen, eikä hänellä ole paluuta, ennen kuin hän on saanut selville totuuden. Onko Toinen Säätöä vielä olemassa ja vieläkö sillä on henkinen valta ohjailla ihmiskunnan historiaa, valta ratkaista koko ihmiskunnan kohtalo?

Noin 30 vuoden tauon jälkeen jatkuu jännittävä Säätiötrilogia (Säätiö, Säätiö ja Imperiumi, Toinen Säätiö), huippumenestyksen saavuttanut teossarja, jossa Asimovin humaanis-tekninen elämänkäsitys viettää riemuvoittoaan. Neljännessä osassa myös roboteilla, Asimovin lempilapsilla, on tärkeä tehtävä.
(takakansiteksti)
Jatkoa scifin mestarin palkitulle Säätiö-trilogialle! Linnunrata on ajautunut neljänteen kriisiinsä ja toisen loistavan Imperiumin synty on vaakalaudalla.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

406

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

453

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä