Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Alibi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Menestyskirjailijan uusi vahva sekoitus rikoksia ja romantiikkaa

Hammond Cross, Charlestonin apulaispiirisyyttäjä, on kokonaan omistautunut työlleen; naisseuraakaan hän ei jaksa etsiä kollegoja kauempaa. Mutta eräänä lauantai-iltana hän ei jaksa etsiä kollegoja kauempaa. Mutta eräänä lauantai-iltana hän haluaa pyyhkiä kaikki työhuolet päästään ja poikkeaa maalaismarkkinoille. Siellä, tanssilavalla, hän kohtaa unelmiensa naisen.
Arjen koittaessa unelmat haipuvat. Kun Cross seuraavan kerran tapaa naisen, tätä kuulustellaan epäiltynä kaupungin mahtimiehen Lute Pettijohnin murhasta. Cross itse on määrätty syyttäjäksi tähän poliittisesti kuumaan murhajuttuun; jos hän hoitaa sen hyvin, piirisyyttäjän virka on hänen.
Kaikki seikat viittaavat naisen syyllisyyteen, muun muassa hänen menneisyytensä. Hänellä on kuitenkin vedenpitävä alibi: Cross itse. Jostain syystä nainen ei itse paljasta asiaa. Cross ei myöskään voi tuoda sitä esille: silloin juttu menisi häneltä sivu suun.

Ensimmäistä kertaa urallaan Cross joutuu kiertämään sääntöjä. Samalla hän kietoutuu yhä tiukemmin omien juoniensa ja verukkeittensa verkkoon. Myös joku toinen on virittänyt verkon hänen varalleen.
(takakansiteksti lyhennettynä)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

351

Kustantaja

Kääntäjä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

546

Kieli

Kääntäjä