Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Oscar ja Lucinda

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Oscar ja Lucinda on tarina kertojan isoisänisästä, nuoresta punatukkaisesta variksennäköisestä papista, joka meripelkoaan uhmaten matkaa Englannista Australiaan ”mustia” käännyttämään. Se on tarina nuoresta australialaisesta perijättärestä, joka omistaa rahansa ja elämänsä lasinvalmistukselle. Ja se on tarina heidän rakkautensa symbolista, ihmeellisestä lasikirkosta, jonka Oscar suunnattomin kärsimyksin kuljettaa Sidneystä syrjäiselle lähetysasemalle.
Kaikki alkaa jouluvanukkaasta, joka iskee umpeutumattoman haavan Oscarin ja hänen isänsä väleihin. Oscar siirtyy vastakkaiseen leiriin kuin saarnaajaisänsä ja lukee anglikaanipapiksi rahoittaen opintonsa odottamattoman menestyksekkäällä vedonlyönnillä. Hän ja Lucinda tapaavat Leviatan-laivalla, matkalla Australiaan, yhteisen pelihimon yhteen johdattamina. Heidän rakkaustarinansa on vertaansa vailla, muun muassa siksi että mihinkään lokeroon sopimaton Oscar törmää yhtenään kaikenlaisiin vastoinkäymisiin.
Tarinan myötä Carey vie lukijan löytöretkelle viime vuosisadan todellisuuteen, tutustuttaa ajan maalaispappiloihin ja kilpa-ajoihin, lasitehtaaseen ja kirjanpitokonttoriin, Australian kesyttömään uudisasukasyhteisöön ja sen originelleihin tyyppeihin. Värikkään kerronnan ohessa hän herättää mielenkiintoisia filosofisia kysymyksiä – mikä mahtaakaan olla uskonnon suhde uhkapeliin?
(lieveteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

468

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

416

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä