Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Globalia

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

2000-luvun 1984 tai Uljas uusi maailma

Globalia on maailmanlaajuinen ihanneyhteiskunta. Sitä suojaavan lasikuvun alla vallitsee ikuinen poutasää, sen asukkaat pysyvät ikinuorina varaosien ja kauneusleikkausten turvin, ja heidän perustoimeentulonsa, terveydenhoitonsa ja asumisensa on taattu. Globalian oloissa on jotakin tutunomaista – ne vain ovat hyvin täydelliset.

Mutta tätä täydellisyyttä ei voisi olla olemassa ilman ulkoista uhkaa. Terroristihyökkäykset yrittävät toistuvasti järkyttää Globalian tasapainoa. Ja terroristit ovat tietenkin kotoisin sen ulkopuolelta, lasikuvun takaisilta “epävyöhykkeiltä”.

Kirjan tarina ajoittuu vuoteen 27 Globalian yhä uudelleen alusta alkavan ajanlaskun mukaan. Päähenkilöinä on kaksi nuorta ihmistä (he ovat Globaliassa harvinaisia), Kate ja Baikal. Ollessaan kerran patikkaretkellä he karkaavat lasikuvun ulkopuolelle, mutta jäävät nopeasti kiinni. Kate saa vain nuhteet mutta Baikal karkotetaan kokonaan Globaliasta.

Viranomaisilla on omat suunnitelmansa Baikalin suhteen: hänestä tehdään yhteiskunnan vihollinen nro 1, terrorismille annetaan hänen kasvonsa. Kun Baikal tajuaa sen, hänelle jää vain yksi vaihtoehto: ruveta siksi mieheksi joka hänen väitetään olevan.
(Tammi)

Aiheet ja teemat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

405

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

529

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli