Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Täyttymysten kesä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kojootteja tappava mies jäljittää kojootteja suojelevaa naista. Tästä alkaa täyttymysten kesä, joka maalaa aistivoimaisen kuvan appalakkien vehreästä vuoristosta tuoksuineen, makuineen ja äänineen. Vuoristo ja pieni kylä sen liepeillä tarjoavat näyttämön kertomukselle rakkauden ja elämänilon kyllästämästä kesästä.
Romaani käsittelee rakkaudenmonia muotoja kolmen yhteen kietoutuvan kertomuksen kautta. Deanna Wolfe, ihmisiin tympääntynyt metsänvartija, elää vuorella täplärastaitten ja kojoottien naapurina. Herkkä tasapaino häiriintyy, kun vaelteleva nuori metsästäjä ilmestyy paikalle. Yliopistoviran maatalon emännyyteen vaihtanut Lusa Maluf Landowski yrittää toipua miehensä kuolemasta ja pitää paikkansa ahdasmielisessä maaseutuyhteisössä. Garnett S. Walker III on sammuvan mahtisuvun vanheneva vesa, joka kiistelee naapurin luomuviljelijän kanssa aseinaan Raamattu ja hyönteismyrkkyruisku. Kingsolver punoo kolmesta tarinasta mestarin ottein värikylläisen kudelman, jossa hilpeät ja synkät sävyt vuorottelevat, mutta pääväri on rehevän luonnon syvä vihreä.

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Taivas oli vaalennut täplikkääksi kuin vanha posliinilautanen, ja äänet alkoivat vaimeta tai vaieta yksi kerrallaan. Pian jäljellä olisivat vain rastaanlaulu ja loppupäivä. Muutama tiainen oli kerääntynyt kymmenisen metrin päässä mökistä kasvavan tuomen juurelle, mihin hän aina sirotteli linnunsiemeniä litteän kivipaaden päälle. Hän oli valinnut paikan, johon hän näki hänen ikkunastaan, ja pannut sinne siemeniä läpi talven.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

444

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

396

Kustantaja

Kieli