Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Jukeboksi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Jukebox-romaanin 35-vuotias päähenkilö Johnny Bergman omistaa ja huoltaa jukeboxeja, saarnaa Elviksestä ja rock’n’rollista, yöpyy motelleissa, käy kotonaan vain kääntymässä ja hakemassa lisää tarvikkeita.
Huoltokierroksillaan Johnny on kerännyt laajan tuttavapiirin, jonka tärkeimmiksi henkilöiksi ovat muodostuneet Elisabeth, kahvilassa työskentelevä yksinhuoltajaäiti, jonka 11-vuotiaasta pojasta Lennartista tulee myös ajan mittaan Johnnyn hyvä ystävä. Tarinan edetessä Elisabeth, Lennart ja Johnny tulevat todella läheisiksi toisilleen ja alkavat jopa varovasti kaavailla yhteistä tulevaisuutta, uskaltaisiko sanoa perheenä...
Tarina huokuu alusta loppuun inhimillistä lämpöä ja uskoa parempaan huomiseen. Kerronta on korutonta mutta samalla taidokkaan runollista, hahmot ovat ehjiä, eläviä ja uskottavia, ja 60-luvun Ruotsin voi suorastaan nähdä silmiensä edessä. Upea lukukokemus, josta Edwardson sai Årets författere -palkinnon.
Aiemmat suomennokset: Enkelitanssi (-99), Etäisiä huutoja (-00), Varjoa ja aurinkoa (-01), Se ei päättyä saa (-02), Maanpäällinen taivas (-03).
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

398

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

448

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä