Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Marian elämä

Tyyppi
runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Rainer Maria Rilken (1875-1926) runoelma Das Marien-Leben ilmestyi Saksassa 1913. Rilke kirjoitti sen samana vuonna kuin kaksi ensimmäistä Duinon elegiaa. Suomeksi julkaistava Marian elämä sisältää 13 runoa, joissa seurataan äitiyteen kasvavan ja vihdoin poikansa menettävän Marian vaiheita keskittyen sellaisiin kohtiin, jotka Raamatun Maria-kertomuksessa ovat syrjempänä kuin ne kaikille tutut. Rilke inhimillistää myyttiä ja tuo esiin naisen tunneskaalan kainosta odotuksesta menetyksen aggressioon. Tärkeänä henkilönä runoelmassa on enkeli, viestin taivaallinen välittäjä - mutta myös mies. (Takakansiteksti)
Rilken runoteoksista ehkä vähiten tunnettu, Raamatun Maria-myytin lempeän-ironinen inhimillistäjä. Suomennos ja jälkisanat Liisa Enwald. Das Marien-Leben ilmestyi Saksassa 1913. Suomennos sisältää 13 runoa, joissa seurataan äitiyteen kasvavan ja lopulta poikansa menettävän Marian vaiheita keskittyen sellaisiin kohtiin, jotka Raamatun Maria-kertomuksessa ovat syrjempänä kuin ne kaikille tutut. Rilke inhimillistää myyttiä ja tuo esiin naisen tunneskaalan kainosta odotuksesta menetyksen aggressioon. Tärkeänä henkilönä runoelmassa on enkeli, viestin taivaallinen välittäjä – mutta myös mies.

(ntamo)
Saksan- ja suomenkielinen rinnakkaisteksti
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Kieli
Ilmestymisaika
Sivumäärä
64
Kustantaja
Kääntäjä
Lisätietoja
Saksan- ja suomenkielinen rinnakkaisteksti
ntamo 2012. Kannessa ja selässä saksankielinen rinnakkaisnimeke: Das Marien-Leben