Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mahdollinen saari

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Houellebecqin ronski suorasukaisuus tekee hänestä nykyromaanin Quentin Tarantinon.” (Michael Savage, Culture Wars)

Stand up -koomikko Daniel inhoaa sekä yleisöään että koko ihmiskuntaa. Huumorinsa hän repii loukkaavista aiheista kuten rotuvihasta ja pedofiliasta. Yksityiselämässään Daniel väsyy naissuhteisiin ja liittyy vapaata seksiä harjoittavaan lahkoon, joka lupaa hänelle ikuisen elämän - kloonauksen avulla.
Danielin tarinaan lomittuu hänen klooniensa Daniel 24:n ja Daniel 25:n elämä tuhat vuotta myöhemmin. Yksinäisillä klooneilla on vain satunnaisia virtuaalikontakteja. He odottavat ”vapautumista”. Mutta kenen elämä on oikeastaan tyhjempää, alkuperäisen Danielin vai hänen klooniensa?
Michel Houellebecq ei säästele lukijaa vaan kuvaa yhteiskuntamme rujoja puolia provosoivasti satiirin ja inhorealismin keinoin.
Ranskan kirjallisuuden paha poika Michel Houellebecq teki sen taas: kirjoitti romaanin, joka on jakanut kriitikot ja lukijat jyrkästi hänen kannattajiinsa ja vastustajiinsa. Valtavan kohun saattelema Mahdollinen saari sai Ranskassa Interallié-palkinnon vuonna 2005 ja oli suurmenestys.
Michel Houellebecq on ajankohtainen myös Alkeishiukkaset -romaanista tehdyn saksalaisen elokuvan ansiosta, jonka ensiesitys oli Berliinin filmijuhlilla 2006. Elokuvan on ohjannut Oskar Röhler. Houellebecq-suomennoksista Alkeishiukkaset ilmestyi vuonna 2000 ja Oikeus nautintoon vuonna 2002.
Alkeishiukkasista Houellebecq sai Ranskassa Novembre-palkinnon, ja Lire-kirjallisuuslehti valitsi teoksen vuoden 1998 parhaaksi romaaniksi. Se palkittiin myös kansainvälisellä IMPAC Dublin -kirjallisuuspalkinnolla vuonna 2002. Aikaisemmin kirjailija on saanut Grand prix national des lettres -palkinnon.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

412

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

390

Kustantaja

Kääntäjä