Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Maa hänen jalkojensa alla

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Tämä on tarina Vina Apsarasta, kuuluisasta laulajattaresta, joka joutuu suunnattoman maanjäristyksen yllättämäksi ja katoaa jäljettömiin. Tämä on tarina hänestä ja hänen rakastajastaan Ormus Camasta, joka etsii Vinaa kaikkialta maailmasta, musiikista ja lopulta kuoleman tuolta puolen.
Heidän rakkaustarinastaan kertoo valokuvaaja Rai, Ormuksen lapsuudenystävä ja Vinan entinen rakastaja. Hän on kertomuksen kolmas pyörä, aikakauden jumalien ja jumalattarien sivustakatsoja, mutta ainakin hän jää henkiin kertomaan tarinan.
Heidän maailmansa on täynnä unohtumattomia ihmisiä, jotka heidän laillaan ovat mukana rockin suuressa ja turhamaisessa tarinassa, vastakulttuurin unelmissa, Vietnamin sodassa, poliittisilla marsseilla ja yhtiöiden maailman voittokulussa. Maailman "oikea" historia järisee ja koko epävarma todellisuutemme alkaa täristä ja murtua.
Maa hänen jalkojensa alla on Salman Rushdien rohkein ja mielikuvituksellisin romaani, näkemys meidän ravistetusta aikakaudestamme. Se kuvaa idän ja lännen kulttuurien törmäystä ja kirjoittaa uusiksi Orfeus-myytin; se on romaani ylevästä intohimosta ja alakulttuureista.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

519

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

590

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä