Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tuomio

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Sen jälkeen kun D. W. Buffa ensimmäisen kerran ilmestyi kirjalliselle näyttämölle, hänen hienostuneet, nopeatempoiset romaaninsa, elämänmakuiset henkilöhahmonsa ja vaikeiden juridisten ongelmien peloton esilleotto ovat nostaneet hänet Scott Turowin ja Richard North Patterssonin rinnalle yhdeksi lakitrillereiden lajityypin suosituimmista edustajista. Tällä kerralla Buffa tarjoaa lukijoilleen hyytävän kostotarinan.

Calvin Jeffries oli ylivoimaisesti kyvykkäin ja terävin tuomari koko osavaltiossa. Ja välitti vähemmän laillisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta kuin kukaan toinen. Mutta sitten hänet löydettiin murhattuna oikeussalin parkkipaikalta. Tappaja saatiin kiinni, hän tunnusti tekonsa ja sitten yllättäen riisti itseltään hengen vankisellissään.
Toinenkin tuomari murhataan samanlaisissa olosuhteissa. Tällä kerralla syytettynä on asunnoton mies, joka ei tiedä edes omaa nimeään. Tälläkin kerralla tapaus näyttää hyvin yksinkertaiselta.

Joseph Antonelli tietää kuitenkin, että murhien taakse kätkeytyy muutakin, ja suostuu puolustamaan koditonta syytettyä. Juttua selvittäessään hän saa tietää asioita, jotka ravistelevat perinpohjin hänen käsityksiään rikoksesta ja rangaistuksesta. Antonelli pääsee perille pakkomielteisen kostonhimon kohtalokkaasta kierteestä, joka johdattaa hänet todellisen murhaajan jäljille. Tämän rakentama salajuoni on myyttistä 'täydellistä rikosta' vieläkin täydellisempi ja pirullisempi. Ja syylliselle itselleen se tarjoaa aukottoman puolustuksen Antonellin joutuessa hänen tahattomaksi välikappaleekseen.

Vakuuttavasti kirjoitettu ja hypnoottisen vetävällä juonella varustettu Tuomio nostaa esiin niin painavia kysymyksiä lakien ja oikeusjärjestelmän mielekkyydestä, että ne jäävät vainoamaan mieltä vielä kauan kirjan lukemisen jälkeen. Tuomio vakiinnuttaa D. W. Buffan aseman eturivin tarinankertojana.
(Gummerus)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

512

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

Lainauksen Euripideen murhenäytelmästä IfigeneiaAuliissa suomentanut K. V. L. Jalkanen

Sarjamerkintä