Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuinka minusta tuli tyhmä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tätä kirjaa luet nauraen, ja pian haluat lukea ääneen ystävillesikin. Jos et mielestäsi ole onnellinen tai sinulla on tylsää, tartu tähän heti! Pariisin supernaiivi listaykkönen.

Älykäs nuorimies Antoine on turhautunut koko maailman typeryyden takia. Kauniit naiset eivät arvosta hänen kirjaviisauttaan vaan miehen pitäisi hankkia ihan muita avuja. Antoine ei jaksa enää olla fiksu ja yksinäinen. Hän päättää tavoitella onnellista elämää typerimmällä mahdollisella tavalla: hän rupeaa tyhmäksi!

Mutta sekään ei ole ihan helppoa... Ehkä tie onnellisuuteen vaatii viisauttakin - ja paljon hyvää onnea!

Kirjallisuudenlaji

Alkukieli

Tekstinäyte

Koska Antoine halusi käyttäytyä kuten kuka tahansa yhteisön normaali jäsen, hän alkoi kutsua naapureitaan illalliselle — tai katsomaan minkä tahansa urheilulajin otteluita riehaantuen shortsiasuisten liikemiesten saavutuksista. Hän, joka oli epäillyt liikaa, koetti nyt esittää puolueellisia arvioita ja halveksia toisten mieltymyksiä. Pehmeä lasku normaaliuteen oli hyvällä mallilla, kun hän päätti tehdä äärimmäisen testin, joka osoittaisi miten hän oli onnistunut sopeutumaan: käydä McDonald'sissa. Aiemmin hänelle ei ollut tullut mieleenkään astua tuohon imperialistisen kapitalismin pesäkkeeseen, ihran ja sokerin levittäjään, joka oli elämäntapojen yhdenmukaistamisen symboli. Mutta hän oli muuttunut.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

157

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

184

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli