Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vampyyrin logiikka

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Adelaida Garcia Moralesin hienoviritteinen romaani on samalla rakkaustarina ja murhamysteeri. Yksinäiseen elämäänsä sopeutunut madridilaisnainen saapuu Sevillaan kuultuaan veljensä Diegon äkillisestä kuolemasta. Hän ryhtyy selvittämään veljensä kohtaloa ja tutustuu myös Diegon ystäviin. Nainen joutuu oudolla tavalla kiehtovan Alfonson taikapiiriin.
Hän huomaa, kuinka Alfonso pitää kaikkia otteessaan. Mies on lumonnut ystävänsä ja pikkuhiljaa säätelee jokaisen elämän tärkeimpiä ratkaisuja. Ystävillä on kaksi teoriaa Alfonson todellisesta luonteesta: hän on joko vilpittömän avulias, tai verta ja elämää imevä vampyyri, joka ravitsee itseään muiden onnettomuuksilla.
Naisen palatessa kotiinsa Madridiin hänellä ei ole varmuutta mistään.
Olivatko kuolemantapaukseen johtaneet käänteet yliluonnollisen puuttumista arkimaailmaan vai järkyttyneen mielen aiheuttamaa harhaa? Onko se mitä hän tuntee Alfonsoa kohtaan vihaa, pelkoa – vai rakkautta?
Moralesin vahvassa kerronnassa uni, todellisuus harha sekoittuvat. Pelkistetyssä tyylissä korostuvat vivahteet sekä epävarmuus: harha on koko ajan yhtä varteenotettava vaihtoehto kuin arkitodellisuuskin.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

165

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä