Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Viimeinen tupakkamies

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Humoristinen tarina juhlien ainoasta tupakoitsijasta, joka unohtuu parvekkeelle lukkojen taaksen seuranaan vain ajatukset ja tupakka-aski.

Mukava ilta ystävien kanssa on ohi, kun isäntä tyrkkää seurueen viimeisen tupakkamiehen sauhuttelemaan huhtikuiselle parvekkeelle. Ulkona, yksin ja unohdettuna koko elämä muuttuu maagiseksi ajaksi, jota savukkeet rytmittävät. Tupakka tupakalta menneisyys keriytyy auki, ja ilmassa leijuva savu on kaikkien aiemmin poltettujen tupakoiden savua. "Tupakointi voi saattaa sinut hyvin epämiellyttäviin tilanteisiin, mutta siihenhän minä olen tupakkamiehenä tottunut", tokaisee viimeinen tupakkamies, kun yö viilenee.
Mark Kuntzin yhtä aikaa liikuttava ja hauska romaani on suurempi kuin yksi parveke ja kertoo kaikesta muusta kuin tupakoinnista.
Mark Kuntz (s. 1962) asuu Hampurissa eikä ole tupakoinut vuoden 2006 alusta lähtien sen enempää. Muttei myöskään sen vähempää.
(Atena-kustannus)

Tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Tekstinäyte

"Joko ne sulkivat minut tahallaan ulos tai ne unohtivat minut täysin. Joka tapauksessa saan viettää yön parvekkeella. Kopeloin hätäisesti puvuntakkiani. Luojan kiitos, vielä kaksikymmentäseitsemän tupakkaa. Pahemminkin olisi voinut käydä."
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

150

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli