Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pendragonin legenda

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Vuonna 1933 mystiikkaa tutkiva unkarilainen tohtori János Bátky saa odottamattoman kutsun jaarli Pendragonin kartanoon. Bátky päätyy todistamaan outoja tapahtumia: hänen aseestaan katoavat luodit, jaarli yritetään murhata ja linnan pihalla karauttelee outo ratsumies. Kaiken takana häilyvät kirjaston käsikirjoitukset, jotka kertovat ruusuristiläisten veljeskunnasta ja alkemistien suurista salaisuuksista.

Bátky joutuu Pendragonin suvun legendan vaikutuspiiriin, ja tarut ja todellisuus alkavat sekoittua. Jaarlin esi-isien salattu perintö elää edelleen Walesin vuorten keskellä.

Pendragonin legenda yhdistää historiaa ja goottilaista kauhua, fantasiaa ja jännitystä, kirjallisuutta ja okkultismia. Taitavasti kirjoitetussa klassikkoromaanissa on arvoituksia, jotka pitävät mielenkiinnon yllä aina unenomaiseen loppuun asti.

Antal Szerb (1901–1945) oli 1900-luvun alun Unkarin kirjallisuuden tärkeimpiä hahmoja. Pendragonin legenda oli hänen ensimmäinen romaaninsa. Szerb kuoli keskitysleirillä Balfissa vain 44-vuotiaana.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

280

Kustantaja

Ilmestymisaika

Sivumäärä

282

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika