Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pelin henki

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

CIA, KGB – vetävä, älykäs jännitysromaani vakoilun ja vastavakoilun kylmäverisestä maailmasta, jossa pienimmänkin varomattomuuden hinta on kuolema.

Yhdysvaltojen CIA on jähmettynyt kauhusta, Neuvostoliiton KGB:llä menee hyvin: on tapahtunut äärimmäisen vaarallinen vuoto. Syyllisiä tai syyllistä etsitään kuumeisesti, tutkijaksi pestataan huippuagentti David Belknap. Hyvin pian paljastuu että Beowulfin harhateille joutuneet paperit ovat vain jäävuoren huippu. Jossakin hyvin ylhäällä, tavoittamattomissa, istuu shakkimestari, jolle kaikki on kaupan, puolelta toiselle. Ja säännöt tässä korkean tason pelissä ovat kuolettavan vaaralliset. Näissä piireissä yksioikoisilla idealisteilla ei ole elintilaa. Vain voima ja äly ratkaisevat.

William Pearson osaa jännityksen luomisen taidon. Ilmiselvästi hän tuntee huippuvakoilun säälittömän kansainvälisen maailman. Mutta hän tuntuu olevan perillä myös miehen ja naisen yhteispelin salaisuuksista; kuten käy ilmi David Belknapin ja kauniin, taitavan Vanessan suhteesta.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

384

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä