Tuore maa

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Jhumpa Lahiri on lyhyen proosan taitaja: jo esikoiskokoelma Tämä siunattu koti sai niin kriitikot kuin lukijat huokailemaan ihastuksesta ja toi hänelle mm. Pulitzer-palkinnon. Romaani Kaima puolestaan pysytteli New York Timesin bestsellerlistalla 48 viikkoa.

Uusi novellikokoelma ei petä odotuksia, vaan Lahirin tarkat vaistot ja emotionaalinen viisaus luovat yksityiskohtien runsautta ja kertomisen varmuutta. Kahdeksan kertomusta vievät lukijan Cambridgesta Seattleen ja Intiasta Thaimaahan. Kuten ennenkin, tarkastelun kohteena on perhe moninaisissa moderneissa muodoissaan: siskot ja veljet, isät ja äidit, ystävät ja rakastavaiset.

Jhumpa Lahiri on mestari havainnoimaan mielen ja sydämen käänteitä.
(Tammi)

Henkilöt, toimijat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Äiti teki meille aina eväät, kovaksi keitettyjä munia ja kurkkuvoileipiä, ja puhui lämmöllä nuoruutensa suurista tapauksista, talvisista eväsretkistä, jolloin puolensataa sukulaista oli matkustanut junalla Länsi-Bengalin maaseudulle. Pranab kaku kuunteli näitä tarinoita kiinnostuneena, imi itseensä äidin menneisyyden katoavia yksityiskohtia. Hän ei ollut kuuro äidin nostalgialle niin kuin isä, eikä kuunnellut käsittämättä mitään kuten minä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

434

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

412

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä