Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pienen miehen sota

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tämä romaani on herättänyt kaikkialla keskustelun; saksalaisille se on merkinnyt suurin piirtein samaa kuin meille suomalaisille ’Tuntematon sotilas’

Pienen miehen sota on omaelämäkerrallinen romaani nuoren miehen vuosista 1943-45 Hitlerin armeijassa. Sitä on sanottu vastaukseksi uuden sukupolven kysymykseen: miksi te suostuitte, miksi te teitte sen?
Herbert Quast syntyi 1924, sai tyypillisen aikansa saksalaispojan kasvatuksen: kuului sudenpentuihin, Hitlerjugendiin, kävi koulua, pääsy lyseosta 1942, ilmoittautui heti vapaaehtoiseksi armeijaan. Hänet koulutettiin ja lähetettiin itärintamalle.
Vuosina 1943-45 Quast koki tavallisen sotamiehen, pienen miehen, sodan, haavoittui useita kertoja itärintamalla, ja päätyi lopulta amerikkalaisten sotavankeuteen.
Hän oli yksi niistä nuorukaisista, jotka joutuivat kokemaan sodan kaikki kauheudet havaitakseen että kaikki oli ollut turhaa, että häntä oli vedetty nenästä, että koko kansaa oli käytetty väärin.
Herbert Quast kertoo kokemuksistaan asiallisesti, raportoi tunteilematta, itseään syyttämättä tai puolustelematta. Ja juuri näistä syistä hänen kirjansa todella koskettaa.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

313

Kääntäjä