Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Jumalan pojan paluu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Herb Asher on onnistunut pakenemaan Maasta, sen ahdistavasta poliisivaltioilmapiiristä, kutsunnoista ja ankeasta harmaudesta. Nyt hän voi viettää loppuikänsä pienellä siirtokuntaplaneetallaan, omassa pikku asuinkuvussaan - rentoutuen, kuunnellen mielimusiikkiaan ja haaveillen elämästä mielilaulajattarensa kanssa. Hänen ei koskaan enää tarvitse välittää mistään tai kenestäkään.

Mutta rauha katoaa, kun planeetan alkuasukkaiden jumala Yah iskee silmänsä Herbiin ja tämän naapurikuvussa asuvaan Rybys Rommey -nimiseen naiseen. Yah kertoo olevansa se Jumala, jonka Belial-paholainen karkotti Maasta kaksituhatta vuotta aikaisemmin. Yah aikoo nyt palata Maahan, Belialin valtakuntaan. Hän tarvitsee siihen Herbin, Rybysin ja salaperäisen Elias-nimisen kerjäläisen apua. Mutta - kuten Philip K. Dickin lukijat tietävät - harva asia tässä(kään) maailmassa on niin kuin se näyttää olevan.

Jumalan pojan paluu kuuluu amerikkalaisen tieteiskirjallisuuden suurmiehen Philip K. Dickin (1928-1982) myöhäistuotannon keskeisiin teoksiin. Sitä on sanottu kolmanneksi osaksi trilogiaa, johon kuuluvat aikaisemmin suomennetut Valis ja Timothy Archerin sielunvaellus.
(Like)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Alkukieli

Tekstinäyte

Mutta he olivat edelleen ystäviä. Zina ketoi Emmanuelille eräästä varhaisesta olemuksestaan. Hän kertoi olleensa tuhansia vuosia sitten Ma'at, maailmankaikkeuden järjestystä ja oikeudenmukaisuutta edustanut jumalatar. Jokaisen kuolleen sydäntä punnittiin Ma'atin strutsinsulkaa vastaan. Näin määriteltiin kuolleen syntien taakka.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

275

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä