Itä, länsi

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Yhdeksän novellia idästä ja lännestä, niiden kuvitelluista eroista ja salatuista yhtäläisyyksistä.
Vähäpäinen riksa-ajuri haaveilee filmitähteydestä ja ilmaisesta radiosta. Hamletin hovinarri ajautuu murhanhimoisiin juonitteluihin. Profeetan hius syöksee rahanlainaajanperheen kiihkomielisyyden kurimukseen. Kolumbus liehittelee kuningatar Isabellaa, jonka haaveet ovat profetioita. Punatukkaisesta britistä tulee guru okkultismista kiinnostuneelle intialaiselle.
Salman Rushdien novellikokoelma kiepsauttaa nurin länsimaalaisen ajatuksen idästä satujen ja ihmeiden maana ja lännestä realismin kotina. Näissä yhdeksässä novellissa Intian helteinen arki kohtaa myyttisen lännen, kapitalismin ja Star Trekin ihmemaan, jossa todellisuus liukenee kovaa vauhtia fiktioon.
Itä, länsi on pistämätön osoitus Rushdien kahlitsemattomasta mielikuvituksesta; hän ei vedä rajaa idän ja lännen, kirpeän realismin ja pidäkkeettömän fantasian välille. Vain Rushdien on maailma, jossa on tilaa sekä viisumivaikeuksien kanssa taisteleville pakistanilaisnaisille ja elokuvasankareille, jotka astuvat ulos valkokankailta naisten vuoteisiin.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

176

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

184

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä