Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hutsula

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Hutsula on hirtehinen, traaginen ja rivo kirja Puolan kommunismin ajan homojen alakulttuurista. Kirjan sankarit eivät ole trendikkäitä, salonkikelpoisia sisustushomoja, vaan yhteiskunnallista marginaalia: vanhoja, köyhiä, lihavia ja irstaita setiä. Tai tätejä.

Omassa kielessään he ovat "siskoja" ja "neitejä", jotka roikottavat ranteitaan ja vähät välittävät siitä, että heitä tuijotetaan ja heidän peräänsä huudetaan "vitun hintti". He tekevät päivätyönsä hanttihommissa vailla kunnianhimoa tai urasuunnitelmia voidakseen keskittyä elämän tärkeämpiin asioihin - eli miesten iskemiseen. Kaikkein mieluiten tietysti ihannemiesten, jollaisina he näkevät isot, miehekkäät heterojuntit, jotka humalassa ja seksinnälkäisinä ovat valmiita pelehtimään vaikka neitihomojen kanssa.

Witkowski on kirjoittanut yleisinhimillisen romaanin, joka tekee hätkähdyttävän eron mediassa hallitsevaan homokuvaan ja herättää kysymyksen: Onko jälleen yksi vapauden alue kaventunut, kun homoseksuaalisuuskin on alkanut siirtyä yhteiskunnan kontrollin piiriin? Kysymys vapaudesta, identiteetistä ja himosta on kaikille ihmisille yhteinen. Siksi Witkowskin sanka(ritta)rien groteski, anarkistinen nauru jää soimaan korviin pitkäksi aikaa.
(Like)

Alkukieli

Tekstinäyte

He heräävät eloon öisin. Silloin he myös näkevät paremmin, päiväsaikaan he pitävät basaarista ostettuja tummia laseja, joissa on rumat, kullanväriset kehykset. Kun he yö toisensa jälkeen vaeltelevat Wzgórze Polskiella ja puistoissa, seulovat aseman penkkejä, jotka ovat täynnä nukkuvia sotilaita, juoppoja ja narkomaaneja ja työntävät jatkuvasta nuuhkimisesta venyneet nenänsä pyöreisiin, peltisiin kusiputkiin, silloin jokainen kauempana häämöttävä kulkija aiheuttaa toivon värähdyksen: Tuo on se mies!
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

235

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

314

Kustantaja

Kieli