Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kennedyn aivot

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Tiheä, painostava trilleri ja moraalisesti kantaa ottava kertomus tästä ajasta ja maailmasta. Psykologinen tutkielma menetyksestä ja ymmärryksen etsimisestä. Ruotsalainen arkeologi Louise Cantor lähtee kaivauksiltaan Kreikasta Ruotsiin luennoimaan ja tapaamaan poikaansa Henrikiä. Tukholmaan päästyään hän löytää Henrikin kuolleena. Kaikki merkit viittaavat itsemurhaan, mutta Louise on varma, että hänen poikansa on murhattu. Yhdessä entisen miehensä ja Henrikin isän Aronin kanssa Louise yrittää ottaa selvää poikansa elämän viimeisistä vaiheista. Vastausten etsintä vie hänet pitkälle matkalle Etelä-Australian takamaille, salaiseen asuntoon Barcelonassa ja aids-klinikalle Mosambikiin. Mitä syvemmälle Louise kulkee, sitä läpitunkemattomammalta arvoitus tuntuu. Onko Henrik pyyhkäisty pois tieltä, koska hän on estänyt kyynistä oman edun tavoittelijaa hyötymästä Afrikan aids-kriisistä? Oliko Henrik itsekään viaton? Miksi hän halusi niin kiihkeästi saada selville, mitä tapahtui murhatun presidentti Kennedyn aivoille?

Henning Mankell on syntynyt Tukholmassa vuonna 1948. Hän on asunut jo vuosia suuren osan ajastaan Maputossa Mosambikissa, missä hän kirjoittaa ja työskentelee Teatre Avenidan dramaturgina.
"Kennedyn aivot on erinomaisen vahva romaani, tiheä ja jännittävä ja vakava tavalla, joka ei sorru halpoihin väkivaltaefekteihin." - Dala-Demokreten. "Säälimätön ja synkkä tarina kolonialismista, välinpitämättömyydestä, rasismista, seksismistä ja kapitalismista. Mankellin tähän mennessä tärkein dekkari." - Aftonbladet.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

427

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

386

Kustantaja

Kieli