Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kesytön maa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Brasilialaisen Jorge Amadon romaanit Kesytön maa, Kultahedelmän maa ja Punaiset oraat ovat latinalais-amerikkalaisen kirjallisuuden ja koko yhteiskunnallisen epiikan klassikoita. Ne seurailevat vuosisadan alun Brasilian kaakaotaisteluita, joiden silminnäkijänä kirjailija itse on ollut pikkupoikana.
Koillis-Brasilian perinteisiä vientituotteita ovat olleet kahvi ja sokeriruoko. 1910-luvulla kaakao alkoi syrjäyttää niitä. Sademetsät tarjosivat otolliset olosuhteet herkälle kasville. Mutta ennen kuin kobrien, jaguaarien ja maahisten asuttaman Sequeiro Granden sademetsän paikalle raivatut kesyttömät kaakaomaat antoivat ensimmäiset runsaat satonsa, maa kasteltiin monen etelän mailta onneaan etsimään tulleen miehen ja naisen verellä.
Kesyttömän maan aika on maan feodaalisen valtaamisen aikaa, kaakaoeverstien mielivallan, maaorjina elävien työläisten, palkkamurhaajien, prostituoitujen ja korttihuijareiden aikaa. Aikaa jolloin neitseelliset sademetsät eivät vielä olleet kenenkään omaisuutta; jolloin kaikenlaiset seikkailijat saattoivat vallata niitä itselleen häikäilemättömien maakauppojen ja -petosten, salamurhien ja kavallusten avulla.
Amado on voimakkaan kerronnan mestari. Synkkiä tapahtumia hehkuttaa kiihkeä, runollinen sanankäyttö ja kirjailijan horjumaton usko tulevaan sankaruuteen ja kauneuteen.
(takakansiteksti)

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

326

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

304

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä