Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rei Shimura taifuunin silmässä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Antiikkikauppias ja amatöörietsivä Rei Shimura kärvistelee kolmenkympin kriisissä, eikä suhde viskiä kittaavan Hugh’n kanssa helpota eloa. Kun Yhdysvaltain hallituksen virkamies tarjoaa Reille huippusalaista toimeksiantoa Japanissa, ei valinta ole vaikea.

Rein tehtävä on paikallistaa Bagdadin kansallismuseosta varastettu antiikkiruukku. Jäljet johtavat Rein entisen rakastetun Takeon kesäasunnolle. Jälleennäkeminen on seurauksiltaan yhtä järisyttävä kuin Tokiota samaan aikaan ravisteleva taifuuni.

Pian Rein kintereillä kärkkyvät skandaalilehdistö, paikalliset gangsterit, turkkilainen antiikkikauppias sekä Japanin ympäristöministeri. Onnistuupa Rei suututtamaan epäjapanilaisilla toilailuillaan myös tokiolaiset sukulaisensa.

Kuka on lopulta varastanut keneltä ja mitä? Onko syyllinen Takeo? Vai johtavatko mesopotamialaisen vuohiruukun sorkanjäljet toisaalle?Lainsuojaton ja pennitön Rei kerää kaiken sisunsa ja ryhtyy uhkayritykseen joka voi tietää makeaa voittoa, elinikäistä porttikieltoa Japaniin – tai pikaista kuolemaa.
(Gummerus)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

413

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä