Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Linnoitukset

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Eräänä loppukesän päivänä nuori afrikkalainen mies löytyy kuolleena Loviisan Rosen-bastionin muurilta. On epäselvää, mitä hänelle on tapahtunut. Edes miehen henkilöllisyydestä ei ole tietoa.

Järkyttävä kuolemantapaus ravistelee pikkukaupungin elämää. Romaanin päähenkilö Ulrika Nurminen liikkuu monikulttuurisissa piireissä sekä Helsingissä että Loviisassa. Hän tuntee hyvin rasismin kasvot, sillä hänellä on tytär intialaisen ja poika karibialaisen miehen kanssa. Jokin kumma saa Ulrikan ihastumaan amerikkalaiseen rotututkijaan, joka oleskelee Loviisassa stipendiaattina.
(Gummerus)
Vaihtuvat vuodenajat antavat kulissin pienessä merenrantakaupungissa Loviisassa ja Helsingin keskustan parempien kortteleiden kauniissa tornitaloissa tapahtuville näytöksille. Loviisan kaupungin laidalta vanhan sotalinnoituksen Bastioni Rosenin luota löytyy kuolleena nuori tummaihoinen mies. Ruumiin löytää arkkitehti Jan Broas ja siitä käynnistyy ketjureaktio, joka imaisee mukaansa suuren joukon ihmisiä niin Suomesta, Afrikan maista, Amerikasta, Aasiasta kuin Karibialtakin. Kirjan päähenkilöiden ydinjoukon muodostavat akateemiset, keski-ikäiset hyvin toimeentulevat suomenruotsalaiset ihmiset. Heillä kaikilla on suhteita ulkomaille ja ulkomaalaisiin. He ovat opiskelleet nuorina Amerikassa monikulttuurisessa ympäristössä. Ullan, päähenkilön, lapsien isät tulevat Suomesta, Intiasta ja Karibialta. Ulla on rakastanut rohkeasti, pelkäämättä. Väistämättä hän on myös tullut huomaamaan monikulttuurisen liiton vaikeudet. Ulla viettää paljon aikaa Loviisassa isoäidin perintötalossa. Naapuritalossa asustaa stipendiaatteina kaksi amerikkalaismiestä, he ovat rotututkijoita. Heidän salaperäisyytensä kiehtoo Ullaa ja toiseen heistä Ulla tahtomattaan ihastuu. Sitten outoja kuolemantapauksia alkaa tulla lisää ja kirjan henkilöt linkittyvät toisiinsa monimutkaisin tavoin. Romaanissa käsitellään ennakkoluuloja, monenmuotoista rasismia, monikulttuurisuutta Suomessa ja muualla, maahanmuuttajia ja pakolaiskysymystä. Suomenruotsalaisuus on vahva elementti. Loviisan seutu käy tutuksi katuja, kortteleita ja puistoja myöten. Kirja on myös jännittävä ja hyvä romaani ihmisten välisistä suhteista ja ystävyydestä.
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

311

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

322

Kustantaja

Kieli