Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Totuuden ylistykseksi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Satu aikuisille suoraan nykyhetkestä: taidekaupan ja popmusiikin maailmasta – salaperäinen, moniulotteinen tarina kauneudesta ja totuudesta, aidosta ja väärennetystä, kuuluisuudesta ja rakkaudesta.
Tämä romaani on kehystäjä Theodor Marklundin oma selonteko elämästään. Sen täyttää kaksi suurta rakkautta: maalaus ”Tikaria pitelevä madonna” sekä naapurintyttö Paula, josta tulee suunnattoman suosittu poplaulaja.
Madonnan Marklund kohtaa huutokaupassa ja rakastuu heti; mutta hän ei ole ainoa; ja niinpä hän joutuu uhraamaan koko sukuperintönsä saadakseen taulun omakseen. Vasta sen jälkeen hän tulee tietämään Madonnan todelliset ulottuvuudet.
Mutta toiset tavoittelevat Madonnan yhä. Marklund kokee monenlaisia hänen tähtensä, kärsii henkilökohtaisen menetyksen mutta saa myös reilun hyvityksen. Myös Paulaa kohtaa tragedia – mutta heille molemmille avautuu uusi, suurenmoinen mahdollisuus.
Lindgrenin romaani on tavattoman rikas. Sen teemoja ovat taide ja musiikki, aitouden ihannointi ja tähtikultti, verotuksen ja byrokratian kiemurat – niistä kirjailija on punonut tämän teoksistaan hauskimman, kujeellisen sadun nykypäivän ihmeistä.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

270

Kustantaja

Kieli

Alanimeke

kehystäjä Theodor Marklundin oma selonteko

Ilmestymisaika

Sivumäärä

274

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä