Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Minä, Kleopatra

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hän oli kaunis, hän johti mahtavaa valtakuntaa, hän eli intohimoisesti elämänsä alusta loppuun. Hänen salaisuutensa ei ole lakannut kiehtomasta mieltämme.

Egyptin tarunhohtoisen kuningatar Kleopatran lapsuutta varjostavat traagiset menetykset, jotka panevat hänet pienestä pitäen kasvotusten ihmiselämän tumman, pelottava puolen kanssa. Mutta samalla hänestä kasvaa voimakas, itsenäinen ja kiihkeä nainen, joka tietää mitä haluaa ja on valmis panemaan kaiken likoon toteuttaakseen tahtonsa.
Kleopatra on 18-vuotias tutustuessaan Julius Caesariin – sotapäällikköön ja valloittajasankariin. Seistessään kasvotusten tämän pitkän, karun sotilaan kanssa ja katsoessaan syvälle tämän älykkäisiin sinisiin silmiin, hän tietää saman tien, että on turha vastustaa sitä, minkä kohtalo ja jumalat ovat ennalta päättäneet. Kiihkeä intohimo syttyy heidän välilleen. Rakkaudentäytteiset päivät seuraavat toisiaan huipentuakseen viimein mystiseen avioliittoon Isis-jumalattaren ikimuinoisessa temppelissä Niilin saaressa. Mutta kohtalon käänteet ovat julmat: vain muutaman vuoden päästä Caesar kuolee salaliiton uhrina. Kleopatra jää yksin heidän lapsiensa kanssa.
Joitakin vuosia myöhemmin suuri sotapäällikkö Marcus Antonius kutsuu Kleopatran luokseen Tarsokseen. Kleopatra saapuu paikalle Egyptin hovin koko loistossa, häikäisevämpänä kuin koskaan. Keskellä yötä, muun seurueen jo mentyä nukkumaan, Antonius saapuu salaa hänen huoneeseensa… Vaikkei ollut uskonut sen enää milloinkaan olevan Caesarin kuoleman jälkeen mahdollista, Kleopatra saa huomata, kuinka entinen tuli ja kiihko syttyy uudelleen hänen rinnassaan. Antoniuksesta tulee hänen elämänsä toinen suuri rakkaus, ja kun kamppailu maailman herruudesta leimahtaa Antoniuksen ja Rooman toisen mahtimiehen, Octavianuksen, välille, Kleopatra lupaa seurata Antoniusta. Mihin ikinä kohtalo heidät johtaakin, vain kuoleman voi tehdä lopun heidän kaiken ylittävästä rakkaudesta.
(takakansi- ja lieveteksti)

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

407

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

485

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä