Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hiljainen kunnia

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Rohkean naisen selviytymistarina

Voimakas ja liikkuva romaani kahden erilaisen kulttuurin väliin putoavasta nuoresta naisesta, joka taistelee itselleen olemassaolon oikeuden sodan runtelemassa maailmassa.
Japanilainen professori Masao Takashimaya on edistyksellinen mies, joka uskoo tulevaisuuteen ja unelmiin. Hän lähettää suurin toivein tyttärensä Hirokon opiskelemaan setänsä luokse Kaliforniaan elokuussa 1941. Tuskin hän tuolloin aavistaa, miten vaikeaa unelmien saavuttaminen olisi.
Kalifornialainen opiskelijamaailma on Hirokosta outo ja pelottava, jopa serkut tuntuvat enempi amerikkalaisilta kuin japanilaisilta. Pahempaa on tulossa, sillä kun japanilaiset pommittavat Pearl Harboria, Hirokon maailma romahtaa. Muutamassa tunnista hänestä tulee vihollinen vieraalla maalla.
Kauhistuneena Hiroko rukoilee kotiinpääsyä, mutta isä uskoo hänen olevan paremmassa turvassa Kaliforniassa. Kuinka väärässä hän onkaan! Japanilaiset pakotetaan luopumaan kaikesta, myös vapaudestaan, mutta Hiroko ei anna periksi. Keskellä elämän ja kuoleman traagista näytelmää hän jaksaa kurkottaa kohti sitä parempaa huomista, jonka hänen isänsä on asettanut tavoitteeksi.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

338

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Best seller -pokkarina 1999

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

306

Kieli

Kääntäjä