Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Eläinlääkäri lennossa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tässä kirjassa selviää muun muassa Ken Billingsin vasikoiden salaperäisten sairastumisien syy, kerrotaan siitä kuinka kaupungissa oli juhlaparaati, nuori eläinlääkäri putosi hiilikanavaan ja varasti koko näytelmän, siitä kuinka valtavankokoinen, tyhmänläntä bokseri Vilhelm oli pilata hätkähdyttävän kauniin rouva Rumneyn elämän, kuinka eläinlääkärin ja hammaslääkärin ammatit sivuavat toisiaan, siitä kuinka rouva Ainsworth saa elämänsä parhaan joululahjan, kuinka postinkantaja Jim Oakley oli parempi lehmänparantaja kuin nuori eläinlääkäri ja siitä kuinka Herriot piti vastasyntyneitä varsoja ja porsaita omaa vastasyntynyttä poikaansa kauniimpina ja loukkasi syvästi kätilö Brownin tunteita.

Elämänmyönteisyys ja huumori ovat James Herriotin pettämättömät maamerkit; ja kaikenkarvaiset ovat tosiaan ne luojanluomat, jotka hän laskee ystävikseen.
Tässä kirjassa Herriot on joutunut jättämään Yorkshiren, hän on astunut armeijan rulliin. Mutta muistoissaan hän elää Yorkshiren laaksoissa ja kukkuloilla, rakkaitten eläimiensä ja niiden yhtä rakkaiden omistajien, sinnikkäiden, epäluuloisten, hyväntahtoisten, juonikkaitten, hentomielisten, itarien ja anteliaitten yorkshirelaisten parissa.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

255

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

227

Kustantaja

Kääntäjä