Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kellosammakon huuto

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kielellisesti nerokas, herkullisen satiirinen kertomus kahden ikäihmisen hilpeänhailakasta rakkaudesta ja heidän kauniista ideastaan, joka kääntyy irvikuvakseen nyky-Euroopan poliittisten virtausten ja markkinavoimien myllerryksessä.

Grass on lukuisissa puheissa ja kirjoituksissa polemisoinut viimeaikaista poliittista kehitystä, ennen kaikkea Saksojen yhdistymistä ja siihen liittyviä ilmiöitä vastaan. Nyt hän verhoaa nämä epäilyksensä ja mielipiteensä kaunokirjallisuuden kaapuun, punoo niistä kielellisesti nerokkaan, herkullisenpiikikkään vertauskuvallisen kertomuksen.
Romaanin päähenkilöt Alexander ja Alexandra, hautakivikirjoituksiin erikoistunut saksalainen taidehistorioitsija ja puolalainen kirkkotaiteen entistäjä jonka erikoisalaa on kultaus, molemmat leski-ihmisiä, tapaavat Berliinin muurin kaatumisen vuonna Gdanskissa eli entisessä Danzigissa. Käydessään Alexandran vanhempien haudalla he saavat kauniin idean: eikö olisi inhimillisesti jaloa ja myös Saksan ja Puolan lopullista sovintoa edistävää, jos ne saksalaiset, jotka aikoinaan joutuivat muuttamaan pois Danzigin tienoilta, saisivat mahdollisuuden tulla haudatuksi synnyinseutunsa multiin?
Ideasta tulee totta ja Alexanderista ja Alexandrasta rakastavaisia. Kohta perustetaan Saksalais-puolalainen hautausyhdistys ja ensimmäinen ”sovintohautausmaa” aloitta toimintansa. Mutta se on vasta alkua…
(takakansi- ja lieveteksti)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

237

Kieli

Kääntäjä

Alanimeke

kertomus

Ilmestymisaika

Sivumäärä

254

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä