Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lumi peittää jäljet

Tyyppi
romaanit
Tekijä
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus

Kirja on itsenäinen jatko romaaniin Näkymätön, ja jatkaa sen tematiikkaa hiukan eri näkökulmasta katsoen.

Metsän keskeltä, lumen peitosta löytyy nuoren pojan ruumis. Häntä on ammuttu päähän, eikä paikalta löydy mitään jälkiä tekijästä. Samaan aikaan ilmoitetaan kadonneeksi maahanmuuttajapoika, jolla on koulussa hurja maine. Vanhempien suru ja kaveripiirin tiukka vaikeneminen tekevät tutkinnasta poliisille vielä haastavamman. Vähitellen sitkeä työ alkaa kuitenkin kantaa tulosta...

Mats Walh on loistava kirjailija! Hänen kirjansa käsittelevät niin vaikeita aiheita niin rankalla tavalla, että ne voisi aivan hyvin sijoittaa myös aikuisten hyllyyn - ja siellä ne monessa kirjastossa ovatkin. Suvaitsemattomuus, eristyneisyys, yhteiskunnallinen epäoikeudenmukaisuus näyttäytyvät olosuhteina, jotka aikaansaavat raakoja tekoja. Pahuus ei kuitenkaan ole suhteellinen asia, vaan ihmisellä on aina valinnanmahdollisuus ja sitä myöden vastuu omista teoistaan.

Etenkin rasismi saa Wahlilta tylyn tuomion. Hän kertoo mm. natsien rikoksista pieniä tarinoita hiljaisella äänellä, käyttäen lyhyitä lauseita ja toistoa, kunnes lukija joutuu mukaan historiaan niin älyllisellä kuin tunnetasolla. Koukuttavan juonen lisäksi romaanissa on kapinaa, pohdintaa ja kritiikkiä. Monenlaisia tunteita ja hiljaisuutta, pysähtymistä vaikeiden asioiden edessä.

Ahdistavaa, mutta mahtavaa kirjallisuutta!
(Reetta Saine / Sivupiiri)


Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
266
Kääntäjä
Nimi
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
238
Kustantaja