Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Justine, eli, Hyveellisen neidon kovat kokemukset

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Videot
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Justine on Markiisi de Saden kenties tunnetuin romaani, pornografisen kirjallisuuden klassikko yli kahdensadan vuoden takaa. Se on hämmentävä romaani himosta ja inhosta, hyväksikäytöstä, alistamisesta ja ihmisen moraalista. Tarina kertoo nuoresta Justinesta, naiivista ja hyveellisestä 1700--luvun ranskalaistytöstä, joka heitetään ulos lapsuudenkodistaan. Justinesta tulee nopeasti helppo saalis sadistiselle miehelle. Justinen tarina on paheiden ja perversion ylistys, äärimmäisyyksiin menevän seksuaalisen vapauden kuva ja hämmentävä sadomasokistinen fantasia. Markiisi de Sade (Donatien-Alphonse-François de Sade, 1740-1814) omisti Justinen elämänkumppanilleen Marie-Constance Quesnetille. Elettiin Ranskan historian verisintä aikaa. De Sade oli aikansa kiistelty hahmo, joka pilkkasi säälimättä kristinuskoa, perhettä ja tekopyhää sukupuolimoraalia. Justine oli hänen suurin menestyksensä ja vaarallisin yrityksensä - kirja nousi klassikoksi mutta vei de Saden vankilaan ja mielisairaalaan loppuelämäkseen.
Justine on paheiden, julmuuden ja perversion ylistys. Sisarusten Justinen ja Julietten tarina on huikea sadomasokistinen fantasia, joka kiehtoo ja kauhistuttaa.

Ranskalainen aristokraatti Markiisi de Sade kirjoitti Justinen vankilassa, jossa hän vietti 27 vuotta elämästään syytettynä seksuaalisista perversioista ja niihin yllyttämisestä.

"Polttakaa se älkääkä lukeko koko teosta, jos se sattumalta osuu käsiinne. Aion sitä paitsi kiistää kirjoittaneeni sen..."
- Markiisi de Sade

(6. painoksen takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
188
Kustantaja
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
397
Kääntäjä
Lisätietoja
Ilmestynyt aiemmin suomeksi nimellä Justine, eli, Hyveellisen neidon kovat kokemukset.
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
275
Kääntäjä
Lisätietoja
Amer. teoksesta Justine, or good conduct well chastised ransk. teokseen... vertaillen suomentanut Heikki Kaskimies. - Ilmestynyt useina painoksina ja eri sarjojen osina.
Sarjamerkintä
Videot
Elävän arkiston upotuskoodi