Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tulikärpäset

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

”Tulikärpäset” kertoo nykypäivän Afrikasta, valtavasta maanosasta, joka parhaillaan siirtyy uuteen aikakauteen. Tämä ei voi tapahtua hankauksitta, kuten romaanin päähenkilöt joutuvat kokemaan. Tom Mawe on valkoisen kaivonporaajan apulainen, Phebe Togire pitää lastenhoito- ja kotitalouskursseja syrjäisten kylien naisille. Molemmat ovat älykkäitä ja aikaasaapia nuoria, joita yhdistää usko juuri itsenäistyvän Tanganjikan tulevaisuuteen.
Mutta monella taholla heitä vastassa on näkymätön muuri: taikausko, julmuus, primitiiviset lait, joihin liian monet vielä alistuvat. Kun Tom on matkustanut Lontooseen, hänen ja Pheben rakkauden tielle asettuu heimopäällikkö George, joka hienosta autostaan ja maailmanmiehen elkeistään huolimatta edustaa vanhaa, itsevaltiasta ajatustapaa, vanhoja lakeja, sortoa.
Ei ole syytä paljastaa tämän enempää, riittää vain toteamus, että Dagmar Edqvist on taitavasti ja uskottavasti sulattanut yhteen Afrikan kehitysmaiden valtavat ongelmat, omaperäisen ja jännittävän ihmiskuvauksen ja liikuttavan, raikkaan rakkaustarinan, jossa myös suuret muutokset heijastuvat.
Romaanin tapahtumat sijoittuvat Tanganjikan – nykyisen Tanzanian – maaseudulle, Lontooseen ja Dar es-Salamiin; tausta kuohuu elämää ja elinvoimaa, uusi ja vanha kohtaavat toisensa milloin riemukkaalla, milloin kuohuttavalla tavalla. ”Tulikärpästen” kirjoittaja on lämmin ja ymmärtävä taiteilija, joka tuntee Afrikan värikkään maailman.
(takakansiteksti)

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

268

Kustantaja

Kieli

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

302

Kustantaja

Kieli