Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sudenkorennon lento

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vain ne, joilla on aina ollut kaikkea, uneksivat seikkailuista ja poikkeuksellisesta elämästä. Fio on nuori tyttö, joka jää varhain orvoksi. Hänellä ei ole paljon mitään, mutta hän tietää tarkalleen mitä haluaa: oman aikansa ja oman maailmansa. Ei enempää. Fion elämä kuitenkin kääntyy päälaelleen, kun rikas mesenaatti kiinnittää huomionsa hänen maalauksiinsa ja hänestä halutaan tehdä kuuluisa.

Kirja ruotii rehevästi taidemaailmaa ja kuuluisuuskoneiston irvokkaimpia piirteitä. Samalla se on kepeän kaihoisa tarina tässä ajassa elämisen vaikeudesta.

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Tekstinäyte

Mutta kantajan ääni raikui ilmassa kunnes hänen kallonsa murskaantui hautapatsaaseen kymmenen metriä alempana. Lordi Dalhousie sai toivonsa takaisin ja hänen silmänsä alkoivat loistaa kuin ne olisivat yhtäkkiä oppineet heijastamaan auringon valoa. Hän laskeutui köyden avulla onkaloon, joka osoittautui maanalaiseksi hautakammioksi. Kohottaessaan öljylyhtyään lordi Dalhousie näki freskon, joka esitti Nebamonia, thebalaista arvohenkilöä, ja tämän vaimoa. Heidän välissään kyykötti suloisesti heidän tyttärensä, ja liekki paljasti hänen kasvoillaan erään vielä syntymättömän Fion hymyn.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

221

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä