Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Punarinta

Tyyppi

romaanit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Bill Clinton saapuu Osloon. Harry Hole on turvallisuustehtävissä ja juuri, kun saattue lähestyy, hän huomaa aseistetun miehen kielletyllä alueella. Ampumistapauksen seurauksena Hole siirretään väkivaltaosastolta valvontaosastolle ja ylennetään samalla apulaispoliisipäälliköksi. Vaikka hän on ampunut Yhdysvaltain salaisen palvelun agenttia.
Uudessa suojatyöpaikassaan Hole törmää salakuljetettuun, erittäin tehokkaaseen ja kiellettyyn aseeseen. Kollegat vähättelevät asiaa, mutta vähättely loppuu äkisti, kun asetta käytetään ensimmäisen kerran...
Tutkimukset johtavat lopulta kauas menneisyyteen, aina Leningradin piiritykseen ja siellä sotineisiin norjalaisiin vapaaehtoisiin SS-miehiin asti. Jo Nesbø (s. 1959) on ollut pitkään huippusuosittu muusikko ja 90-luvun lopulta lähtien myös huippusuosittu kirjailija Norjassa. Hänen rikoskirjojensa päähenkilö on Harry Hole, ajoittaisesta alkoholismista kärsivä poliisi, joka saa paljon anteeksi siksi, että on Oslon poliisin kenties paras rikostutkija.

Nesbø on saanut lähes kaikki mahdolliset palkinnot, mitä norjalainen rikoskirjailija voi saada, myös Lasiavain -palkinnon parhaasta pohjoismaisesta dekkarista. Hänen musiikillisesta tuotannostaan löytyy vuodelta 1993 kappale "90-meters-bakken", joka kertoo ilmojen halki lentävistä miehistä: Jens Weissflogista ja – Matti Nykäsestä.
Useille kielille käännetyltä Nesbøltä on aiemmin suomennettu Harry Hole -sarjan avausromaani Lepakkomies (2000).
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

469

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Loisto-pokkarina.

Ilmestymisaika

Sivumäärä

480

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä