Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Punarinta

Tyyppi
romaanit
Tekijä
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Bill Clinton saapuu Osloon. Harry Hole on turvallisuustehtävissä ja juuri, kun saattue lähestyy, hän huomaa aseistetun miehen kielletyllä alueella. Ampumistapauksen seurauksena Hole siirretään väkivaltaosastolta valvontaosastolle ja ylennetään samalla apulaispoliisipäälliköksi. Vaikka hän on ampunut Yhdysvaltain salaisen palvelun agenttia.
Uudessa suojatyöpaikassaan Hole törmää salakuljetettuun, erittäin tehokkaaseen ja kiellettyyn aseeseen. Kollegat vähättelevät asiaa, mutta vähättely loppuu äkisti, kun asetta käytetään ensimmäisen kerran...
Tutkimukset johtavat lopulta kauas menneisyyteen, aina Leningradin piiritykseen ja siellä sotineisiin norjalaisiin vapaaehtoisiin SS-miehiin asti. Jo Nesbø (s. 1959) on ollut pitkään huippusuosittu muusikko ja 90-luvun lopulta lähtien myös huippusuosittu kirjailija Norjassa. Hänen rikoskirjojensa päähenkilö on Harry Hole, ajoittaisesta alkoholismista kärsivä poliisi, joka saa paljon anteeksi siksi, että on Oslon poliisin kenties paras rikostutkija.

Nesbø on saanut lähes kaikki mahdolliset palkinnot, mitä norjalainen rikoskirjailija voi saada, myös Lasiavain -palkinnon parhaasta pohjoismaisesta dekkarista. Hänen musiikillisesta tuotannostaan löytyy vuodelta 1993 kappale "90-meters-bakken", joka kertoo ilmojen halki lentävistä miehistä: Jens Weissflogista ja – Matti Nykäsestä.
Useille kielille käännetyltä Nesbøltä on aiemmin suomennettu Harry Hole -sarjan avausromaani Lepakkomies (2000).
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
469
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Lisätietoja
Ilmestynyt myös Loisto-pokkarina.
Ilmestymisaika
Sivumäärä
480
Kustantaja
Kieli
Sarjamerkintä